Foci

Marad az edző a világ legforróbb kispadján

Az előző szezonban több lap is megpendítette, hogy távozik, pénteken azonban bejelentették Manuel Pellegrini hosszabbítását Manchesterben.

Manuel Pellegrini, az angol bajnoki ezüstérmes Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője egy évvel meghosszabbította az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződését. A klub pénteken honlapján jelentette be, hogy a chilei szakember 2017 júniusáig kötelezte el magát a csapathoz.


Manuel Pellegrini helyzete nem egyszerű, évről évre hatalmas elvárásoknak kell megfelelnie csapatával
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A chilei tréner 2013 nyarán vette át a Manchester City irányítását, mellyel első szezonjában bajnok lett, s ezzel ő lett a Premier League történetének első Európán kívüli aranyérmes vezetőedzője. A bajnokság mellett ráadásul a Ligakupát is elhódította az együttes.

A legutóbbi szezonban visszafogottabban teljesített a csapat, mely második lett a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig – 2014-hez hasonlóan – a nyolcaddöntőben kiesett. Márpedig ez egy olyan együttesnél, amelybe “lapátolják” az euró százmilliókat kudarcnak számít, ám Pellegrini újabb esélyt kapott a vezetőségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik