Foci

Óriási izgalmak a Bajnokok Ligájában

Ajax - Rapid Wien (Array)
Ajax - Rapid Wien (Array)

Négy mérkőzést rendeztek kedden az első számú európai kupasorozat selejtezőjének harmadik fordulójában.

A ciprusi APOEL Nicosia idegenben 2-1-re legyőzte a dán Midtjylland csapatát, így kényelmes helyzetből várhatta a visszavágót. Csakhogy a vendégek mindent elkövettek, hogy minél hamarabb ledolgozzák hátrányukat.

A 3. percben Sviatchenko találatával már előnyben is voltak a dánok, sőt Oliveira durvaságért fél óra elteltével mehetett zuhanyozni. Nem is esély csillant fel a vendégek előtt.

A folytatásban azonban hiába lőtt többet kapura a Midtjylland, nem sikerült még egy gólt begyötörni, így a ciprusi gárda készülhet a playoff körre.

Egészen elképesztő izgalmak után dőlt el a továbbjutó kiléte a Molde – Dinamo Zagreb találkozón. A horvátországi 1-1 után teljesen nyílt volt a párharc.

A 8. percben Kamara büntetőt hibázott a hazaiaknál, erre a vendégek öt perc alatt szerzett három góllal feleltek. Sorrendben Pjaca, Ademi és Rog vette be az amerikai Ethan Horvath kapuját. A félidő előtt még Hussain szépített, sőt egy gólra is feljöhetett volna a Molde. Singh azonban az első játékrész ráadásában kihagyta a tizenegyest.

Itt még közel sem ért véget a dráma az Aker Stadionban. A második büntetőjüket már nem hibázták el a hazaiak, Elyounoussi vette be Eduardo kapuját. A 72. percben Forren második sárgáját is megkapta, így emberhátrányba került a norvég bajnok. Három perccel később Kamara egyenlített, de a továbbjutást már sem sikerült kiharcolnia a hazai gárdának.


A játéknap talán legnagyobb meglepetése, hogy kiesett az Ajax! A bécsi 2-2-es döntetlen után remekül kezdett a Rapid Amszterdamban, 39 perc játék után Beric és Schaub góljaival már kettővel mentek az osztrákok.

Az Ajax megcsinálta ugyanazt, mint a Rapid az első meccsen, kétgólos hátrányból egyenlített. Előbb Milik, majd Gudelj talált Novota kapujába. Nem örülhettek azonban sokáig a vendéglátók. Két perccel az egyenlítés után, a 77. minutumban Schaub megszerezte második gólját, amellyel továbbment a bécsi alakulat.

A Monaco örömfutballt mutatott be a svájci Young Boys ellen. Az múlt héten aratott idegenbeli 3-1 után hazai pályán ütötte ki ellenfelét a tavalyi negyeddöntős. Cavaleiro, Kurzawa, Martial, és a nyáron igazolt El Shaarawy is betalált, így a hercegségbeli csapat készülhet az utolsó kvalifikációs körre.

Eredmények – Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, visszavágó

APOEL Nicosia – Midtjylland 0-1 (0-1)

Gólszerző: Sviatchenko (3.)

Kiállítva: Oliveira (30. – APOEL)

Továbbjutott: az APOEL Nicosia, 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal

Molde – Dinamo Zagreb 3-3 (1-3)

Gólszerző: Hussain (43.), Elyounoussi (52. – tizenegyesből), Kamara (75.) illetve Pjaca (17.), Ademi (20.), Rog (22.)

Kiállítva: Forren (72. – Molde)

Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 4-4-el, idegenben szerzett több góllal

Ajax – Rapid Wien 2-3 (2-2)

Gólszerző: Milik (53.), Gudelj (75.) illetve Beric (12.), Schaub (39. 77.)

Továbbjutott: a Rapid Wien, 4-5-ös összesítéssel

AS Monaco – Young Boys 4-0 (0-0)

Gólszerző: Cavaleiro (54.), Kurzawa (64.), Martial (70.), El Shaarawy (77.)

Továbbjutott: az AS Monaco, 7-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik