Foci

Az MLSZ kitette a megtelt táblát

Labdarúgó válogatott (Array)
Labdarúgó válogatott (Array)

Ilyen is régen volt, annak ellenére, hogy nagy terhelés miatt nem működött, aztán csak akadozott az elektronikus jegyértékesítés, már elfogyott az összes belépő a szeptember 4-én esedékes Európa-bajnoki selejtezőre.

Még mondják, hogy nem szereti a magyar a focit… Ehhez képest a hétfőn 10 órakor induló jegyértékesítés, amely az internetes rendszer behalása miatt inkább botrányos volt, mégis totális sikert hozott, mert az MLSZ kedd hajnali hatórás cikkében azt közölte, hogy kevesebb mint egy nap alatt minden jegy elkelt. Hurrá! Újra lehetnének jegyüzérek, ha nem lenne névre szóló minden jegy…

Amint azt az MLSZ előzetesen jelezte, minden jó szándéka ellenére a 202 ezer klubkártya-tulajdonos és a kártya nélkül jegyet vásárolni szándékozó szurkolóknak csak töredéke jutott belépőhöz, hiszen a Groupama Aréna mindössze 21 400 néző befogadására alkalmas. Hétfőn az online jegyértékesítési rendszer lelassulása ellenére végül 4 512 belépő kivételével minden jegy az interneten talált gazdára. A rendszer lehetőséget teremtett annak a mintegy 1 423 kártya nélküli nézőnek is, akik a TEX pénztáraiban jutottak belépőhöz.

 

A Groupama Aréna megtelt
Fotó: MTI

Ugyanakkor a szövetség nem mehet el szó nélkül amellett, hogy a rendszer lelassulása miatt sok érdeklődőnek bosszúságot okozott. Az ügyben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is megszólalt és elnézést kért. 

“A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar-román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt” – idézte az MLSZ honlapja este Csányi Sándor elnököt. “E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással.” 

A szövetség vezetője kifejtette, tudták előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy megvizsgálják a felelősség kérdését, akár a szövetségben, akár az értékesítést végző partnereik között.

“Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás” – tette hozzá Csányi Sándor. 

A mérkőzést szeptember 4-én rendezik. Akinek jutott jegy, az örül, akinek nem, annak marad a televízió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik