Foci

Hihetetlen fordítás a Viditől, újoncot vert az Újpest

Gyurcsó Ádám (Array)
Gyurcsó Ádám (Array)

A Videoton labdarúgócsapata jól hajrázott Diósgyőrben és emberhátrányban is ki tudta harcolni a győzelmet. Az Újpest a Békéscsabát, a Puskás Akadémia a Paksot győzte le hazai környezetben, a Haladás kétgólos előnyt tékozolt el otthon az MTK ellen.

A bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapatának nem igazán megy jól a játék a szezonban, a góllövéssel áll leginkább hadilábon az együttes. Ha mindez nem lenne elég, a Diósgyőr otthonában rendezett bajnokin már a 8. percben hátrányba kerültek a fehérváriak, Koman volt eredményes büntetőből, Pajovic csak beleérni tudott a labdába. A Viditől mindössze egy veszélyes Lang fejesre futotta a szünetig.


Fotó: vidi.hu

A második játékrész óriási vendéghelyzettel indult, de Maréval nem találta el végül a kaput pár lépésről. Nem sokkal később Simont állították ki második sárga lappal, tíz emberre fogyatkozott a Videoton. Kicsit leült a DVTK, Gyurcsó pedig egy kapufán csattanó szabadrúgással jelezte, emberhátrányban sem mondott le a gólszerzésről a piros-kék alakulat. A 80. percben végleg eldőlhetett volna a meccs, Takács azonban eltotojázott egy ziccert. Már-már úgy tűnt, ismét kikap a Videoton, azonban előbb Oliveira használt ki egy hatalmas védelmi hibát a 93. percben, majd Pátkai fejjel megszerezte a győztes gólt a folytatásban, így megvan a címvédő első győzelme. A Diósgyőr csak magát okolhatja a vereségért.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Diósgyőr, 4264 néző, v.: Iványi

Diósgyőri VTK – Videoton FC 1-2 (1-0)

DVTK: Antal – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Egerszegi – Nikházi (Bognár, a szünetben), Koman, Barczi (Takács T., 72.), Bacsa (Halmai, 89.) – Grumic

Videoton: Pajovic – Szolnoki, Vinícius, Lang, Maréval – Simon Á. – Heffler (Ivanovski, 62.), Trebotic (Luijckx, 58.), Pátkai, Gyurcsó – Soumah (Oliveira, 69.)

gólszerzők: Koman (9., 11-esből), illetve Oliveira (93.), Pátkai (95.)

sárga lap: Nemes (41.), Okuka (45.), Koman (61.), Bacsa (70.), illetve Vinícius (8.), Simon Á. (11., 48.), Maréval (61.), Pátkai (68.)

kiállítva: Simon Á. (48.) 

Az Újpest az újonc Békéscsabát fogadta, azaz amolyan lila-fehér rangadót rendeztek a Megyeri úton. A fővárosiak semmit sem bíztak a véletlenre, már az első félidőben magukhoz ragadták a kezdeményezést, Kálnoki Kis és Perovic révén pedig sikerült kétgólos előnyt kidolgozniuk.

A második félidőben is a hazaiak voltak aktívabbak, Balogh lövése után a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe a labda. A békéscsabaiak támadásából hiányzott az átütőerő, az újonc nem is tudott szépíteni, megérdemelten tartotta otthon a három pontot az Újpest.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 3692 néző, v: Németh Á.

Újpest FC-Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (2-0)

Újpest: Balajcza – Nagy I G., Heris, Kálnoki Kis, Mohl – Suljic, Sankovic, Balogh B., Hazard (Bardhi, 75.) – Sallói (Cseke, 87.), Perovic (Tóth P., 65.)

Békéscsaba: Mursits – Koszó, Fehér Zs., Balog Zs., Bényei (Guaru, 85.), Laczkó – Spitzmüller, Korudzsijev, Szalai D. – Calvente Criado (Birtalan, 74.), Punosevac (Szilágyi P., 56.)

gólszerzők: Kálnoki Kis (23.), Perovic (43.)

sárga lap: Nagy I G. (55.), illetve Bényei (39.), Fehér Zs. (52.), Korudzsijev (58.), Laczkó (92.)

A Haladás az előző fordulóban legyőzte a Videotont, Mészöly Géza együttese így kellő önbizalommal várhatta az MTK elleni bajnokit. Úgy fest, a szombathelyiek felbátorodtak attól a győzelemtől, ugyanis veszélyesebben fociztak az első játékrészben, kétszer pedig be is vették a fővárosiak kapuját.

A második félidő kezdetén aztán szépített az MTK, egy Kanta-Hrepka összjáték végén utóbbi volt eredményes. A folytatásban is támadgatott a kék-fehér együttes, a találkozó végén pedig össze is jött az egyenlítés, 2-2 lett a végeredmény.

Eredmény – OTP bank Liga, 3. forduló

Szombathely, 3130 néző, v.: Berke

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 2-2 (2-0)

Haladás: Király – Schimmer (Angyal, 65.), Jagodics, S. Wils, Bosnjak – Iszlai, T. Wils – Gosztonyi (Halmosi, 59.), Martínez, Németh M. (Medgyes, 83.) – Ugrai

MTK: Hegedüs – Vukmir, Bese, Grgic, Vadnai – Strestík (Szatmári, a szünetben), Thiam, Kanta, Vass Á. (Hrepka, a szünetben), Varga Sz. – Torghelle (Ramos, 72.)

gólszerző: Ugrai (14.), Jagodics (36.), illetve Hrepka (50.), Thiam (93.)

sárga lap: Gosztonyi (44.), Halmosi (71.), Jagodics (88.), illetve Torghelle (45.)

A Puskás Akadémia a Paksot fogadta hazai környezetben, a 40. percben pedig a vezetést is megszerezte, Pekár passzolt a hálóba egy kipattanó labdát. A második játékrészben nyíltsisakos volt a küzdelem, mind a két fél próbálkozott becsülettel, de újabb gólt nem láthattunk, maradt az 1-0, megvan a Puskás Akadémia első győzelme az idényben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Felcsút, 1261 néző, v.: Solymosi

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 1-0 (1-0)

PAFC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar – Pintér B. (Polonkai 46.), Márkvárt – Pauljevic, Lencse (Hudák 89.), Pekár – Tischler (Sallai R. 46.)

Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés T. (Szakály D., 59.), Kesztyűs (Frőhlich 70.) – Könyves (Kővári 59.), Bertus, Bartha – Balázs

gólszerző: Pekár (40.)

sárga lap: Sallai R. (77.), illetve Kecskés T. (51.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik