Foci

Magyar-román: kártya nélkül legalább ötszázan vehetnek jegyet

magyar szurkolók (Array)
magyar szurkolók (Array)

Régen nem látott érdeklődés előzi meg a szeptemberi Eb-selejtezőt.

Számos szurkolói csoport, közösség, önkormányzat, iskola kérvényezett jegyeket a mérkőzésre, megszámlálhatatlan kérés, foglalási igény érkezett a szövetséghez az elmúlt napokban. Ez önmagában jó hír, hiszen azt mutatja, hogy a szurkolók bíznak a magyar válogatottban. Ugyanakkor már most biztosan látszik, hogy minden jó szándék és tervezés ellenére sokan maradnak a végén belépő nélkül – írja az mlsz.hu.

A 202 ezer szurkolói kártyával rendelkező szurkoló közül is csak minden tizedik juthat majd jegyhez, hiszen a Groupama Aréna befogadóképessége 20 ezer néző. A 2020-as Európa-bajnokságra teljesen megújuló, 65 ezres Puskás Ferenc Stadion átadásáig a szövetség nem tudja kielégíteni a most tapasztalható hatalmas szurkolói igényeket.


Fotó: MTI

Azok, akik szurkolói kártyával rendelkeznek, az elektronikus rendszeren keresztül gyorsabban, könnyebben és komfortosabban válthatnak jegyet a mérkőzésre. Az MLSZ elnöksége ugyanakkor a bizalom jeleként, és az együttműködés reményében a kártyával nem rendelkező, korábban távol maradó drukkerek számára is megnyitotta a jegyvásárlás lehetőségét.

Annak érdekében, hogy a kártyával nem rendelkezők is ott lehessenek a mérkőzésen, és a helyszínen buzdíthassák a csapatot, a szervezők legalább 500 jegyet biztosítanak számukra. A Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) és a Syma Csarnokban (Budapest, 1146, Dózsa György út 1.) működő Ticket Express jegyirodákban személyesen vásárolhatnak jegyet, ha bemutatják személyi azonosításra alkalmas igazolványukat (pl: jogosítvány, útlevél, személyi igazolvány, diákigazolvány, stb.) 

Az MLSZ a jegyértékesítési koncepciójának kidolgozásakor rögzítette, hogy mindent megtesz a szurkolók igazságos, és színvonalas kiszolgálásáért. Úgy határozta meg és hozta nyilvánosságra – jó idővel az értékesítés kezdete előtt – a jegyeladás feltételeit, hogy mindenki egyenlő eséllyel juthasson belépőhöz. Olyan jegyértékesítési rendet dolgozott ki, amely egyaránt figyelembe veszi a mérkőzésre látogató szurkolói csoportok, az ultrák, a határon túli magyarok, a vidéken élők érdekeit és lehetőségeit. Ezzel együtt a szövetség minden magyar szurkoló figyelmét időben fel kívánja hívni arra, hogy ezúttal nem lesz mindenkinek lehetősége a stadionban megtekinteni a várva várt összecsapást. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik