Foci

Kondás: Semmiképpen sem adjuk fel

kondás elemér (Array)
kondás elemér (Array)

A Debrecen vezetőedzője a hazai pályán elszenvedett vereség ellenére is hisz a továbbjutásban.

A cívisvárosiak csütörtök este a Nagyerdei stadionban fogadták a norvég Rosenborgot az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában, s bár a szünetben még 1-0-ra vezettek, végül 3-2-es vereség lett a vége.

Fotó: MTI

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője szerint csapata helyenkét jól futballozott, és bízik a játékosaiban.

“Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség, sajnos vereséggel zárult. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk, vezetést szereztünk. Szerettünk volna a második félidő elején is gólt szerezni, de ez sajnos nem nekünk, hanem az ellenfélnek sikerült. Beszorítottak minket, majd fordítani is tudtak, ám utána is mindent megtettek a játékosok az egyenlítés érdekében. Gratulálok a fiúknak, mert odatették magukat, és helyenként jól futballoztak. Egy jó csapat győzött le minket a mai napon, de semmiképpen sem adjuk fel. Bízom a játékosokban” – olvasható a magyar szakember nyilatkozata a dvsc.hu-n.

“Nagyjából úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük, leszámítva az első 15 percet, mert az nehéz volt. A Debrecen támadott, és nagy nyomást helyezett ránk, vezetést is szerzett. Mi kihagytuk a nagy lehetőséget, de sikerült felvennünk a ritmust. A második félidőben úgy folytattuk, ahogy az elsőben abbahagytuk, és azt játszottuk, amit eleve szerettünk volna. Az lehetett oka a mérsékelt kezdésnek, hogy nem ismertük elég jól ellenfelünket, nem tudtuk, mire számíthatunk. Utána azonban minden az elképzelésünk szerint alakult. A harmadik gól után megint leszállóágba kerültünk, szépített is a Debrecen, de egyenlíteni már nem tudott. A három gól és a győzelem nagy előny számunkra. Nagy meglepetésre nem számítok a visszavágón” – értékelte a látottakat Kare Ingebrigsten, a Rosenborg trénere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik