Foci

Kubatov Gábor “zsarolással” vádolja David Mateost

david mateos (Array)
david mateos (Array)

A Fradi elnöke elárulta, miért dobta ki Thomas Doll az addig remekül teljesítő spanyol belső védőt a keretből. Csúnya sztori.

Csütörtök reggel beszámoltunk róla, az MLS-ben érdekelt Orlando City honlapján hivatalosan is bejelentette, náluk folytatja David Mateos, a Fradi belső védője. Ehhez képest a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a jelenleg is tartó sajtótájékoztatón elmondta, ebből semmi sem igaz, mert még nem kaptak játékosukért kivásárlási árat.

 David Mateos az elnök szerint nem válogatott az eszközökben, amikor közölte, ő mindenképüp menni akar
Fotó: fradi.hu 

“Őt akkor lehet csak leigazolni, ha kifizetik az érte járó összeget. Hiába jelentette be az Orlando, ő még mi a játékosunk. Ha nem fizetik ki az árát, akkor visszajön és egyedül fog edzeni. Szerintem ezzel is meg kell mutatni, hogy a Fradival senki ne packázzon” – fogalmazott az elnök.

Sőt, további részleteket árult el a játékos körül kialakult kényes helyzetről. “Ő azzal állt elő, hogy nem tud megfelelően játszani az Európa Liga-meccseken, pedig ő a társunk volt. Thomas Doll ezután kidobta a keretből, ez helyes döntés volt” – mondta a Ferencváros elnöke. 

Kubatov először sejtette nagy nyilvánosság előtt és hivatalosan azokat a Fradi körnéykéről származó pletykákat, amely szerint a spanyol játékos lényegét tekintve megzsarolta klubját, mondván, ha nem engedik el, úgy nem biztos, hogy a tőle megszokott színvonalon tud játszani a jövőben. Információnk szerint erről bizonyíték is van, mert a játékos nagy mehetnékjében e-mailt küldött a klubvezetésnek…

A Sport24 úgy tudja Mateos azért akar mindenképpen elmenni a Fradiból, mert az Oralndo Citynél évi 800 ezer dolláros fizetést kapna. Ez nagyjából a négyszerese a jelenleginek. A transfermarkt.com oldalon már mint Orlando City játékos szerepel a neve, de nincs mellette a konkrét transzfedíj. Úgy tudjuk, az amerikai klub nem fizetne érte átigazolási díjat, így a játékosnak magának kell gondoskodnia játékjogának megszerzéséről. A Fradi nagyjából 4-500 ezer dollárra taksálhatja futballistáját.

A Fradiban 2013-as érkezése óta Ricardo Moniz, majd Thomas Doll is meghatározó szerepkört adott a spanyol védőnek, aki meg is hálálta a bizalmat. Bár jelentősen felfelé nem lógott ki az NB1-ből, mint például annak idején Besic, de posztjának talán legfontosabb tulajdonságai így is tetten érhetőek voltak: technikailag képzett, nyugodt, stabil, hibamentes játékra volt képes belső védőként és ezzel tartást adott a Fradi védelmének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik