Foci

A Fradi elvesztette védelmének oszlopát

david mateos (Array)
david mateos (Array)

David Mateos Kaká csapattársa lesz. Információnk szerint kivásárolta magát a Ferencvárostól.

Az Orlando City hivatalos honlapján jelentette be, hogy David Mateos (és a holland Adrian Winter) náluk folytatja. A Real Madrid neveléső játékoshoz nyáron futott be az amerikai megkeresés, amelybe annyira beleszeretett, hogy 2016-ig élő szerződése ellenére mindenképpen menni akart, mégpedig ingyen.

Ezt érthetően nem akarta a klub és Thomas Doll edző nem is játszatta a védőt sem a bajnoki, sem pedig az EL-meccseken. Információnk szerint az Orlando City nem akart fizetni a játékosért, ezért Mateosnak ki kellett vásárolnia magát szerződéséből. Mondjuk volt miből.

 David Mateos két évet húzott le zöld-fehérben
Fotó: MTI 

Annak idején napvilágot látott, hogy havi 10 millió forintnak megfelelő eurót keres a spanyol a Fradiban, de lapunk úgy tudja, ennél azért jelentősen kevesebb érkezett a számlájára – havi 20 ezer euró, azaz hat millió forint.

Ebből tudott félretenni, de azért akart mindenképpen menni, mert információnk szerint az Oralndo Citynél évi 800 ezer dolláros fizetést kap. Na ebből biztosan futotta a Fradi-vezetőkkel történő megegyezésre. Szerintünk ennek az összegnek nagyjából a felét költhette az átigazolására – 4-500 ezer dollárt -, bár a transfermarkt.com oldalon nem szerepel a konkrét transzfedíj.

A Fradiban 2013-as érkezése óta Ricardo Moniz, majd Thomas Doll is meghatározó szerepkört adott a spanyol védőnek, aki meg is hálálta a bizalmat. Bár jelentősen felfelé nem lógott ki az NB1-ből, mint például annak idején Besic, de posztjának talán legfontosabb tulajdonságai így is tetten érhetőek voltak: technikailag képzett, nyugodt, stabil, hibamentes játékra volt képes belső védőként és ezzel tartást adott a Fradi védelmének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik