Foci

Egy érdekesség a Vidi BL-selejtezője kapcsán

Nemanja Nikolic (Array)
Nemanja Nikolic (Array)

Kedden este pályára lépett a Sóstói Stadionban egy bizonyos Nemanja Nikolics, csak épp a fehérváriak ellenfelénél, a BATE Boriszovnál.

A nyár egyik nagy sztorija volt, hogy Nikolics Nemanja elhagyta a bajnok Videoton labdarúgócsapatát a szerződése lejárta után, a gólkirály a lengyel élvonalban szereplő Legia Warszawában kergeti már a labdát és egész jól indult a varsói karrierje, ontja magából a gólokat. Közben korábbi munkaadója, a Vidi a Bajnokok Ligája-selejtezőjében szerepel, kedden hazai környezetben fogadta a fehérorosz BATE Boriszovot (1-1), a pályán pedig végig ott volt egy Nemanja Nikolics.


Nikolics és Vinícius harca a labdáért a keddi meccsen
Fotó: MTI

Hogy ez mégis hogy lehetséges? Úgy, hogy a BATE montenegrói középpályásáról van szó, akit ugyanúgy hívnak, mint a magyar válogatott támadót. További érdekesség, hogy a két labdarúgó mindössze egy nap különbséggel látta meg a napvilágot: az ex-Videotonos Nikolics 1987. december 31-én született Zentán, a BATE-s pedig 1988. január 1-jén Podgoricában (akkor Titograd).

A fehéroroszokat erősítő Nikolics egyébként nem tétlenkedett kedden, az első félidőben volt egy sárga lapot érő szabálytalansága majd egy hatalmas mentése a kapu torkában, a második játékrészben pedig ő ívelte be azt a szögletet, ami után vezetést szerzett a BATE.

A Videoton és a BATE Boriszov jövő héten szerdán vívja a visszavágót Fehéroroszországban, a párharc győztese minimum az Európa Liga főtábláján ott lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik