Foci

Előbb a saját kapujába, majd a BATE-nak talált be a Vidi

Kees Luijckx (Array)
Kees Luijckx (Array)

A székesfehérvári labdarúgócsapat hazai környezetben játszott 1-1-es döntetlent a fehérorosz BATE Boriszovval a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén.

A szezon eleji bukdácsolás miatt sokan féltették a Videotont a fehéroroszok elleni párharctól, ugyanakkor Bernard Casoni csapata az előzményekhez képest viszonylag összeszedetten focizott. Nagy helyzetet sokáig nem tudott kidolgozni a Vidi, de a 38. percben így is meglehetett volna a vezetés, ám Ivanovszki elől nagyot mentett Nikolic. A játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Juhászt le kellett cserélni sérülés miatt.


Luijckx (jobbra) fejéről a saját kapujába pattant a labda, sokáig ezzel vezetett a BATE
Fotó: MTI

A második félidő lassacskán indult be, aztán mire feleszmélhettünk, vezetett a BATE, ráadásul egy már-már hihetetlen góllal: szögletet rúghattak a vendégek, Luicjxk fejéről pedig a saját kapujába csúszott a labda… Elkeseredetten támadott a folytatásban a Videoton, de az átütő erő ezúttal is hiányzott a hazaiak játékából, sőt, közben a BATE akár a párharcot is eldönthette volna, de a keresztléc a fehérváriakkal volt – Ivanovszki lépett ki egyszer a piros-kékektől, de les miatt megállították a támadást. A 89. percben járt a mérkőzés, amikor egy szöglet után Vinícius továbbította a labdát a fehérorosz kapuba, ezzel némi remény felcsillant a Videoton számára a folytatásra.

Videó – Vinícius egyenlítő gólja:

Túlzás lenne azt állítani, hogy meggyőző lett volna a Videoton, de ezúttal legalább az akarásra nem lehetett panasz, ezt a szurkolók is meghálálták, végig biztatták a csapatot, még hátrányban is. Visszavágó jövő hét szerdán, a Boriszov Arénában.

Ha a Videotonnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért játszhat. Ha a fehérváriak búcsúra kényszerülnek a jövő héten, akkor az Európa Liga-selejtező negyedik fordulójában, a csoportkörbe kerülésért futballozhatnak majd.

De ennyire azért még nem szaladjunk előre.

Eredmény – BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Sóstói Stadion, Játékvezető: Aleksandar Stavrev (macedón)

Videoton – BATE Boriszov (fehérorosz) 1-1 (0-0)

Videoton: Danilovics – Szolnoki, Juhász (Lang, 29.), Vinícius, Maréval (Fejes, 73.) – Luijckx – Gyurcsó, Trebotic, Kovács (Soumah, 59.), Oliveira – Ivanovszki

BATE: Chernik – Mladenovic, Milunovic, Dubra, Zhavnerchik – Baga, Nikolic – Aleksievich, Karnitski (Rios, 65.), Gordeichuk (Volodko, 85.) – Rodionov (Signevich, 75.)

Gólszerző: Vinícius (89.) illetve Luijckx (56. – öngól)

Sárga lap: Rodionov (15.), Nikolic (37.), Signevich (77.)

Piros lap: – 

Videó – Ezzel a góllal vezetett a BATE:

Vége! Videoton-BATE Boriszov 1-1!

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

89. PERC: GÓÓÓL!!!!! Végre! A második szöglet hozta meg a sikert, Vinícius a gólszerző fejjel vagy háttal, de a lényegen nem változtat, 1-1!

88. PERC: Gyurcsó szabadrúgása után zavarodott meg a BATE védelme, előbb a kapus ütötte rossz helyre a labdát, majd a fehérorosz védelem nem tudott tisztázni, szöglet.

85. PERC: Gordeichuk le, Volodko be.

84. PERC: Ivanovszki lépett ki a védők között, de belesípoltak a támadásba les miatt – centiken múlt -, így már teljesen lényegtelen volt, hogy a hálóba lőtt.

83. PERC: Gyurcsó szöglete után Oliveira lövése vágódott fölé a blokkról, majd az újabb sarokrúgás mindenki feje felett átszállt a labda, kirúgással folytatódik a játék.

81. PERC: Helyzet! Fejes lódult meg a bal szélen, centerezett, Soumah lefordult a védőjéről, de a lövésre már nem maradt ereje, a labda csak elvánszorgott a kapuig. Ebben sokkal több volt…

77. PERC: Signevich nem tétlenkedett, egy sárgáért gyorsan lerúgta Szolnokit.

A mérkőzést közvetítő M4 értesülései szerint hátsó keresztszalag-sérülést szenvedett Juhász Roland.

75. PERC: Rodionov is elhagyta a pályát, Signevich váltja.

73. PERC: Ott a harmadik fehérvári csere, Maréval helyett Fejes a pályán.

71. PERC: Gyurcsó lapos, középre tartó lövése nem okozott gondot a kapusnak.

70. PERC: Előbb a keresztléc húzta ki a slamasztikából a Vidit, majd Danilovics mutatott be bravúrt a kipattanónál. Szerencse, hogy nem 0-2 virít az eredményjelzőn.

68. PERC: A Vidi “gólgyárosa”, Gyurcsó került helyzetbe üggyel-bajjal, de emelése nem volt sikeres, könnyedén védett a kapus.

64. PERC: Könnyelműen engedtük ki a labdát, így szöglettel jöhetett a BATE, de szerencsére ebből nem lett baj. Utána el is könyvelhettük az első vendég cserét, Karnitski helyére Rios állt be.

59. PERC: Kovács le, Soumah be. Rögtön utána szögletet rúgott a Vidi, Ivanovszkihoz került a labda, de a kapu mellé lőtt.

56. PERC: GÓL… Ilyen nincs, ekkora pechet… Egy szöglet után Luijckxot lökték meg kissé, a fejéről a fehérvári kapuba pattant a labda, 0-1…

55. PERC: Kevergeti a lapokat a Vidi, most Luijckx végezte el a szabadrúgást, amit Trebotic harcolt ki, de fölé lőtt.

52. PERC: Szépen felépítette támadását a Videoton, de Kovács elesett a védője szorításában a tizenhatos előtt. Szabálytalanság nem történt.

48. PERC: Nem estek egymásnak a csapatok a játékrész kezdetén.

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés! Nem volt csere egyik oldalon sem.

A Vidi még elszórakozott egy helyzetet a végén, így maradt a 0-0-s állás a szünetre. Mint legutóbb a TNS ellen, most is azt írjuk, talán az eddigi legjobb félidejét játszotta a szezonban a Vidi. Csak nehogy olyan izzadós legyen a folytatás, mint szűk egy hete. Hamarosan folytatjuk!

45. PERC: Két perc a ráadás az első félidőben.

43. PERC: Kovács harcolt ki jó helyen szabadrúgást a Vidinek, és kivételesen nem Gyurcsó, hanem a ballábas Maréval lőtt, centikkel kerülte el a labda a rövid felső sarkot.

38. PERC: Ilyen nincs… Gyurcsó szöktette Marévalt, aki gyakorlatilag tökéletesen tálalt középre, Ivanovszki elől azonban becsúszva mentett Nikolic. Ami szép, az szép. Ez pedig az volt.

37. PERC: Ott az újabb fehérorosz sárga, Nikolic kapta, mert lerántotta Treboticot. Érdekesség, hogy a BATE középpályása is Nemanja, mint a most már a Varsót erősítő magyar válogatott támadó.

35. PERC: Gyurcsó lépett be a tizenhatoson belülre, de felesleges cselezgetésbe kezdett, ráadásul kirúgás lett a dolog vége.

29. PERC: Juhász ezt a mérkőzést sem tudja folytatni, Lang a helyén.

28. PERC: Két nagy helyzete is akadt pillanatokon belül a Vidinek, előbb Ivanovszki ballábas tekerését tolta szögletre a kapus, majd a sarokrúgás után csúsztatott Juhász, de tisztázott a védelem.

26. PERC: Kontrát vezetett a Videoton, de Gyurcsó beadása után csak a focipályák környékén legtöbbször előforduló kérdést tudjuk feltenni: hova?

25. PERC: Némi ápolás után után Juhász visszatért a pályára. Közben Oliveira lőtte fejbe az egyik védőt.

21. PERC: Juhász Roland maradt lent a gyepen a térdét fájlalva, reméljük nem komoly a baj. A TNS elleni visszavágón sérülés miatt le kellett cserélni.

17. PERC: Danilovicsról ki sem pattant a labda egy középre tartó lövés után. Előtte is bemutatott egy védést, de Karnitski lesről kísérletezett.

16. PERC: Most Treboticnak akarták bejátszani a labdát a védelem mögé, de túl mély volt a löbbölés, a kapusa magabiztosan kaparintotta meg a játékszert.

15. PERC: Rodionov kapott sárgát.

11. PERC: Huhh, ez azért elég jó kis löketnek tűnt, Mladenovic engedte el jobbal, a labda ígéretesen tekeredett, ám végül elkerülte a kaput. lehet nem volt olyan közel, mint hisszük, ugyanis Danilovics angyali nyugalommal nézte végig a történteket.

10. PERC: Szétcsúszott a fehérvári védelem, a BATE így veszélyes kontrát vezetett, de a végére lelassult a támadás, Karnitski lövését pedig sikerült blokkolni.

7. PERC: Most Ivanovszki próbálta meg a kapu elé berobbanó Oliveira fejére ívelni a lasztit, de a helyén a fehérorosz védelem.

6. PERC: Oliveira kereste Ivanovszkit a labdával, a védő azonban még időben taccsra mentett a fehérvári támadó elől.

4. PERC: Egyelőre a Videoton próbálkozik a támadások vezetésével, de kevés sikerrel. Tapogatózó a játék.

2. PERC: Kovács készítette le a labdát Marévalnak, a bekk kapásból lőtt és… fehérorosz bedobás.

1. PERC: Megy a meccs! Piros-kék csíkos szerelésben a Videoton, sárgában a BATE, a fehéroroszok indították útjára a labdát.

Köszöntjük az olvasókat, hamarosan kezdődik a találkozó. Nem vár könnyű feladat a Vidire, ettől függetlenül bízzunk a minél jobb eredményben. Hajrá!

ELŐZETES

Eddig nem egy diadalmenet a Videoton szezonja. A székesfehérváriak a Ferencváros ellen viszonylag simán kaptak ki a Szuperkupa döntőjében, majd megizzadtak a walesi The New Saints ellen a BL-selejtező második fordulójában, Gyurcsó Ádám a hosszabbításban lőtte tovább a Vidit. Közben a bajnokságban is rosszul kezdett a címvédő, előbb a Honvédtól, majd a Haladástól kaptak ki Bernard Casoni fiai úgy, hogy még gólt sem lőttek – ez eddig a legnagyobb baja a piros-kék alakulatnak.

Kedden kemény ellenfél, a fehérorosz kirakatcsapa, a BATE Boriszov látogat a Sóstói Stadionba. Casoni szerint csapata egyre jobb formát mutat, azonban hazai környezetben illene gólt, gólokat szerezni, ha tovább szeretne jutni a Videoton – márpedig mi más lehetne a fehérváriak célja?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik