Foci

Hátrányból fordítva nyerte a fővárosi rangadót a Honvéd

marco rossi (Array)
marco rossi (Array)

A Budapest Honvéd 2-1-re győzte le hazai környezetben az MTK együttesét az OTP Bank Liga második fordulójának nyitómeccsén.

Mindkét csapat győzelemmel kezdte az idei szezont: a kék-fehérek a Puskás Akadémiát, a piros-feketék pedig a Videotont verték otthon.

A szombati összecsapáson – amit a vb-selejtező sorsolása miatt hoztak előre – a Honvéd kezdett jobban, a félidő hajrájában mégis az MTK szerzett vezetést. Egy remek indítás után Torghelle önzetlenül készített elő Strestiknek, akinek csak az ütes kapuba kellett passzolnia.

 Fotó: MTI

Még a szünet előtt egalizálni tudott ugyanakkor a házigazda, egy erősen középre lőtt labdába Kamber tette bele a lábát a laszti pedig a gólvonalon túl kötött ki.

A térfélcserét követően mindkét gárda a maga javára fordíthatta volna a meccset, ami végül Marco Rossi tanítványainak sikerült is, két perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Vernes volt eredményes.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló:

Budapest Honvéd–MTK Budapest 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Kassai

gólszerző: Kamber (43.), Vernes (87.), illetve Strestík (38.)

sárga lap: Bobál (85.), Baráth (93.), illetve Thiam (45.), Torghelle (73.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth, Bobál D., Ignjatovic, Botka – Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Kamber, Vécsei (Prosser, 85.) – Youla, Holender (Vernes, 63.) 

MTK: Hegedüs – Vukmir, Bese, Grgic, Vadnai – Strestík (Hrepka, 78.), Thiam (Ramos, 88.), Kanta, Szatmári, Varga Sz. (Gera D., 71.) – Torghelle

Ajánlott videó

Olvasói sztorik