Foci

Bobál Gergely: Egy cél lebeg a szemem előtt

bobál gergely (Array)
bobál gergely (Array)

A Budapest Honvédtól egy évig kölcsönben szerepel a tavalyi Bundesliga-ezüstérmes Wolfsburgnál Bobál Gergely. A fiatal magyar tehetség mindent megtesz, hogy bemutatkozhasson az első csapatnál.

Gyorsan lezongorázódott az átigazolás, vagy voltak nehézségek?

A Wolfsburg május végén küldte el a Honvédnak az ajánlatát értem. Hetente változott az állásfoglalás Budapesten: hol elengedtek, hol nem. Végül sikerült egyezségre jutni és szerencsére összejött a transzfer.

Pár éve már jártál próbajátékon a német együttesnél. Mennyiben segít ez a beilleszkedésben?

Szerda este érkeztem meg, és még csak két edzésen vettem részt, sok ismerős arcot nem véltem felfedezni, de biztosan vannak. Csütörtökön Valérien Ismaël edző bemutatott a többieknek és kezdetét is vette a munka. Nyilván az első napok a helyzet megszokásáról szólnak.

Fotó: Facebook

A német nyelvvel hogy állsz?

Még tanulom, de az angol jól megy, így az edzőkkel és a társakkal is könnyen megértetem magam. Meg persze a labdarúgás nyelvét már tökéletesen értem.

Egyedül utaztál ki?

A menedzserem, Tóth János jött ki velem, akinek egyébként is rengeteget köszönhetek. Ő intézi a dolgaimat, mint például az itteni telefont, és a többi. Hétfőig marad, aztán távozik Wolfsburgból. Keddig egy hotelben vagyok elszállásolva, addig kell keresnünk egy albérletet, szintén az ő segítségével.

Ikertestvéreddel, Dáviddal hosszú évekig egy csapatban rúgtátok a labdát, leszámítva a tavalyi szezont, amikor te Gyirmóton, ő Sopronban volt kölcsönben. Hogyan váltatok el most?

Ő és családom is nagyon örült, hogy sikerült egy ilyen nagy lépést tenni a karrieremben. Dávid sok sikert kívánt, tudta ő is, hogy a Honvédnál nem nagyon juthattam volna szóhoz, ellentétben vele, aki a védelem tengelyében remekelt már az első fordulóban a Videoton ellen. Az első időszakban különösképp szokatlan lesz, hogy ő és hozzátartozóim sincsenek a közelemben, de ezt a döntést meg kellett hoznunk.

Van példaképed a Wolfsburgból?

– Az előző idényben végig követtem a meccseiket, és inkább csapatként tetszik, amit nyújtanak. Persze ott van Dost, aki halomszámra rugdosta a gólokat, vagy mondhatnám De Bruyne-t, akinek nagyon bejön a játéka.

Fotó: Facebook

Találkoztál velük az elmúlt napokban?

– Nem volt rá lehetőségem, mert mire én ideértem, ők már London felé tartottak, ahol szombattól az Emirates-kupán vesznek részt.

Mik az elvárások feléd a gárdától?

– Konkrétumokról nem esett szó. Az U23-asoknál, azaz a tartalékoknál kezdtem el edzeni. Először itt kell kiemelkedőt nyújtanom, minél többször szeretnék betalálni az ellenfelek hálójába. Most egy cél lebeg a szemem előtt, hogy bemutatkozhassak az első csapatnál. Nem lesz egyszerű, és minden bizonnyal hosszú folyamat lesz, de mindent megteszek majd érte.

Várhatóan mikor mutatkozol majd be?

Már szombaton, a Drochtersen/Assel ellen debütálhattam volna, de nem érkeztek meg időben a papírjaim, így nem tudtak nevezni. Jövő héten idegenben játszunk, akkor minden bizonnyal már pályára lépek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik