Foci

Az újonc vendégeként diadalmaskodott az Újpest

illovszky rudolf stadion (Array)
illovszky rudolf stadion (Array)

A lila-fehérek 3-1-re győztek a Vasas otthonában az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Az angyalföldiek az első körben vereséget szenvedtek Miskolcon a Diósgyőrrel szemben, míg az Újpest ikszelt a Szusza Ferenc Stadionban a Pakssal.

A találkozó jó iramban kezdődött, mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, ami előbb Mohl révén az UTE-nak jött össze. Még a szünet előtt egyenlített a Vasas, Novák bombája a kapufáról kipattant, Remili ismétlése viszont már a kapuban landolt.

 Fotó: MTI

A fordulást követően hamar megszerezték, ismét a vezetést a lila-fehérek, Suljic beadását Sallói továbbította a hálóba. Pár perccel később Sankovic távoli lövése megpattant Grúzon, ami megzavarta Nagyot, és így esélytelen volt a hárításra.

A Vasas a hajrához közeledve emberhátrányba is került, Pajovicot ugyanis kiállította a játékvezető. Ezzel együtt szépíthettek volna a hazaiak, Lázok azonban fölé rúgta tizenegyesét és innentől nem volt kérdés a győztes kiléte.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló:

MVasas FC–Újpest 1-3 (1-1)
Illovszky Stadion, 4500 néző, v.: Vad II.

gólszerző: Remili (41.), illetve Mohl (30.), Sallói (52.), Sankovic (59.)

sárga lap: Pajovic (49.), Grúz (63.), Hangya (91.), illetve Heris (33.), Sankovic (80.)

kiállítva: Pajovic (76.)

Vasas: Nagy G. – Pajovic, Hangya, Grúz, Osváth – Vida (Adamovic, 54.), Cvitkovics (Bori, 54.), Berecz, Lázok – Remili, Novák (Kenesei, 65.)

Újpest: Balajcza – Forró (Bardhi, 39.), Sankovic, Heris, Mohl – Nagy I G., Filkor (Perovic, 9.), Balogh B., K. Hazard (Tóth P., 89.) – Sallói, Suljic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik