Foci

Fradi a pokolba megy, de a mennybe juthat

Fradi(1)(960x640).jpg (Array)
Fradi(1)(960x640).jpg (Array)

Thomas Doll úgy véli, az első meccs alapján nem verhetetlen a rivális és ha minden játékosa a legjobbját nyújtja, akkor a zöld-fehérek jutnak tovább.

A Ferencváros, bár fölényben játszott és rengeteg helyzetet dolgozott ki, múlt héten 1-0-ra kikapott a bosnyák Zeljeznicartól. Nagy akarásnak nyögés lett a vége, írtuk egy hete. Hogy csütörtök este sírás, vagy nevetés lesz-e, azt ezek után rém nehéz megmondani, minden esetre úgy érezzük, a Thomas Doll által még az első mérkőzés előtt megfogalmazott 50-50 százalékos esély, immár inkább 70-30 a bosnyák csapat javára.

 Ha az jelent valamit, a szarajevói nézőtér tiszta zöld
Forrás: fradi.hu 

Rendkívül nehéz a helyzet, a bosnyák szurkolók szerint a Fradit pokoli hangulat fogadja majd, de hivatkozzunk és bízzunk megint Doll edzőben, aki úgy véli, az első meccs alapján nem verhetetlen a rivális és ha minden játékosa a legjobbját nyújtja, akkor a zöld-fehérek jutnak tovább.

Gera Zoltán azt emelte ki a klub honlapján, hogy a helyzetkihasználás lehet a döntő, mert az ellenfél valószínűleg előnye birtokában ugyanúgy kivárásra fog játszani, mint tette azt Budapesten, így nehéz dolguk lesz, hogy feltörjék az EL-ben bajnoki másodikként szereplő és korábban a máltai Balzant kettős győzelemmel (2-0, 1-0) kiejtő Zeljeznicar védelmét.

A két csapat egyszer már találkozott egymással.1972-ben az UEFA Kupa negyeddöntőjében hasonló forgatókönyv, az első meccsen, az Üllői úton elszenvedett 2-1-es vereség után a Fradi 2-1-re nyert Szarajevóban és 3-3-as összesítéssel vívta ki a továbbjutást. Ezt a forgatókönyvet a csütörtökön 18 órakor kezdődő találkozón most is elfogadjuk!

A debrecenek sok nézőben és továbbjutásban bíznak

Az első körben a montenegrói Sutjeska Niksicet 3-2-es összesítéssel búcsúztató hajdúságiak múlt héten 2-2-es döntetlent értek el a lett Skonto vendégeként Rigában, így – az idegenben szerzett góloknak köszönhetően – előnyös pozícióból várják a 17 órakor kezdődő második felvonást, amelyen nagy segítséget jelenthet Kondás Elemér együttesének, hogy a debreceni ultrák visszatérnek a Nagyerdei Stadion lelátójára, így ismét nagy buzdítás fogadja majd a csapatot.

“Mi másra készülnénk, mint továbbjutásra” – jelentette ki a klub honlapján magabiztosan Korhut Mihály, aki hozzátette, abban bízik, hogy a stadiont övező parkban zajló Campus Fesztivál látogatói közül sokan a meccset is megtekintik, ezáltal sok szurkoló előtt játszhatnak majd.

Az EL-ben bajnoki ezüstérmesként szereplő Skonto az első körben az ír St. Patrick’s Athletic együttesét kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel búcsúztatta. A lett bajnokság már javában tart: a rigaiak 11 forduló alatt 21 pontot gyűjtöttek, ezzel a második helyen állnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik