Foci

BL: ezt még csatár nélkül is illik megoldani

Videoton fc (Array)
Videoton fc (Array)

A Videoton szerda esti Bajnokok Ligája selejtező visszavágóján csak a győzelemelfogadható. Semmilyen más eredményre nincs mentség. 

A Videoton idegenben megszerzett 1-0-as előnnyel fogadja szerda este a walesi bajnokot. A kispesti hétvégi 1-0-as vereség még csak-csak magyarázható a bajnokcsapat furcsa átalakításával, de a The New Saints ellen már nem lehet kifogást keresni.

 Ez az alázatos víz, pardon, kapuhordó mentalitás szükséges a szerda esti meccsen is – meg vagányság és gólok
Forrás.: vidi.hu 

A walesi labdarúgásról tudni kell, hogy aki egy egyeneset tud rúgni a labdába, az vagy Skóciában, vagy Angliában kergeti a bőrt, keresi a szakmai előrelépés lehetőségét. Ettől remekel a válogatottjuk. Ellenben aki otthon marad, az maximum lelkes. De nagyon. Ahogy azt az első mérkőzésen is láttuk ez az ellentmondást nem tűrő alázat és iszonyatos mennyiségű futómunka, test-test elleni párbaj erőltetése arra éppen elegendő, hogy elrontsa a tavaszi, még inkább tavaly őszi önmagát kereső Videoton játékát.

Craig Harrison, a TNS edzője is úgy érzi, van keresnivaló Székesfehérváron és ennek a mérkőzést megelőző keddi sajtótájékoztatón hangot is adott. Azt mondta, hátrány ide, vagy oda, ettől még csalódott lenne, ha nem ejtenék ki a Vidit. Ennek szellemében edzettek egy jókedvűt kedd este a Sóstóiban. Nyilván elmúlt héten azt gyakorolták, hogy lőjenek egy gólt, mert, akkor tényleg “meleg lehet a pite” a Vidinek.

 

Mi meg akkor lennénk csalódottak, ha ez megtörténne. A Videoton keretét sokkal jobb játékosok alkotják még úgy is, hogy háromszoros gólkirályuk, Nemanja Nikolics immár Lengyelországban rúgja a gólokat, és még nem sikerült megtalálni a helyettesét. Jelen esetben se ez, se a műfű nem lehet kifogás, lévén a 20,30-kor, a litván Nerijus Dunauskas játékvezető sípjára kezdődő találkozót a Sóstói Stadionban és simára hengerel gyepen rendezik.

Amennyiben a Videoton továbbjut, akkor a következő körben a fehérorosz BATE Boriszov, vagy az ír Dundalk lesz az ellenfele, ennek párharcnak az első felvonását előbbi csapata nyerte 2-1-re.

BAJNOKOK LIGÁJA 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK, EREDMÉNYEK:

Dila Gori (grúz)–Partizan Beograd (szerb) 0–2
Tj: a Partizan, 3–0-s összesítéssel.
Pjunik Jereván (örmény)–Molde (norvég) 1–0 
Tj: a Molde, 5–1-es összesítéssel.
Milsami Orhei (moldovai)–Ludogorec (bolgár) 2–1
Tj: a Milsami, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.
HJK (finn)–Ventspils (lett) 1–0
Tj: a HJK, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel.
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Hibernians (máltai) 5–1
Tj: a Maccabi, 6–3-as összesítéssel.
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Midtjylland (dán) 0–2
Tj: a Midtjylland, kettős győzelemmel, 3–0-s győzelemmel.
Vardar Szkopje (macedón)–APOEL (ciprusi) 1–1
Tj: az APOEL, 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.
Zalgiris (litván)–Malmö (svéd) 0–1
Tj: a Malmö, 1–0-s összesítéssel
Crusaders (északír)–Skënderbeu (albán) 3–2
Tj: a Skënderbeu, 6–4-es összesítéssel 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik