Foci

Végre egy magyar edzőt szerződtetett egy neves külföldi klub

Szentes-Lazar(960x640).jpg (Array)
Szentes-Lazar(960x640).jpg (Array)

A többszörös Saudi Premier League, AFC Champions League győztes Al-Ittihad FC  szerződtette edzői stábjába a Gyirmót FC szakmai igazgatóját, Szentes Lázárt. 

A történet úgy kerek, hogy az egyik legpatinásabb, legnagyobb költségvetéssel rendelkező szaúdi klub tegnap menesztette vezetőedzőjét, a román Victor Piturcát, majd a helyére sebtében szerződtette a szintén román állampolgárságú, erdélyi Bölöni Lászlót. Utóbbi hívta stábjába azt Szentes Lázárt, akit mindössze bő egy hónapja szerződtetett a Gyirmót FC szakmai igazgatónak. Így pörögnek a dolgok a magyar labdarúgásban kérem.

 Szentes Lázár egy időre leveheti a nagy kabátot
Fotó: MTI 

Az Al-Ittihad, ha nem is egy patinás európai élcsapat, se nem egy középcsapat, a klub játékosainak összértéke is “csak” 8,23 millió euró, ami kevesebb, mint a Videotoné, a Fradié, vagy a DVSC-é, de ettől még tény, arrafelé nyert ez a klub egy-két dolgot és abban sem vagyunk biztosak, hogy bármelyik magyar élcsapat simán eldádázná az Al-Ittihadot.

Rögzítsük azt is: magyar edzőt az elmúlt években az egy Urbányi Istvánon (Kansas City) kívül nem nagyon szerződtetett külföldi klub az edzői stábjába. Semmilyen. Azt persze nem gondoljuk, hogy Bölöni a Gyirmót AS Roma verésére (2-1) és a Fiorentina elleni döntetlenjére (0-0) kapta fel a fejét és gondolta azt, hogy ha egy magyar NB2-es szakmai igazgató ilyen sikereket ér el, akkor ott a helye mellette, sokkal inkább a két edző régebbre datálódó barátságáról van itt szó.

Kis lépés a magyar focinak, nagy lépés Szentes Lázárnak. Gratulálunk és kíváncsian várjuk, követi-e magyar játékos az edzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik