Foci

Alma és a fája: a svéd ikon fia is zseniális

Jordan Larsson (Array)
Jordan Larsson (Array)

A svéd labdarúgás is ontja a tehetségeket. Azon túl, hogy az U21-es válogatottjuk Európa-bajnok lett, itt van nekik Henrik "Henke" Larsson fia, a 18 éves Jordan is.

Henrik Larsson a legnagyobb svéd csatár. Mondjuk, Zlatan Ibrahimovic ma már egészen biztosan maga mögé rangsorolja, de ettől még a 44. életévét taposó egykori, Feyenord, Celtic, Barcelona, Manchester United (többek közt) játékos 525 bajnoki meccsén csak összehozott valahogy 325 gólt. Ugyanez a mutatója a válogatottban 106/37 – többek közt nekünk is tört borsot az orrunk alá épp eleget…

A Henke becenévre hallgató egykori gólvágó jelenleg korábbi klubja, a Helsingborgs IF edzője és e kis bejegyzés nem is annyira róla, mint inkább 18 éves fiáról, Jordan Larssonról szól. A srác június 20-án töltötte be a 18-at, de ez arrafelé senkit sem zavar – már 22-szer pályára lépett az első csapatban. Az idei 16-ból 12-szer.

A transfermarkt.com szerint már most 400 ezer euró az értéke. Hogy mitől? Az eddigi huszonkét meccsén három gólt szerzett . Az utolsó kettőt épp a hétvégén, az AIK ellen (0:15-től és 2:55-től) 3-1-re megnyert meccsen. Nézzék meg, zseniális mindkettő. Könnyű neki, mondhatnánk, genetikailag kódolva van.

Henke és Jordan Larsson egykor, Celtic mezben, skót bajnokként:

 

és vasárnap, az AIK elleni győztes meccs után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik