Foci

Ma lenne 36 éves Fehér Miklós

fehér miklós (Array)
fehér miklós (Array)

Hihetetlen, de már több mint 12 éve nincs köztünk a kiváló támadó.

36 évesen egy labdarúgó még jó esetben focizik, vagy netán már edzősködik, de minden bizonnyal azt csinálja, amiz addig egész életében. Sajnos Fehér Miklósnak ez nem adatott meg.

A 2004. január 25-én tragikus hirtelenséggel elhunyt futballista hétfőn lenne 36 éves. Miki 1979. július 20-án született Tatabányán. Győrben lett élvonalbeli futballista, innen igazolt 1998-ban az FC Portóhoz.

Fiatalon még sem sok szerep jutott neki, de a vezetők láttak benne fantáziát, ezért a több játéklehetőség reményében kölcsönadták. Előbb a Salgueiros majd a Sporting Braga csapatának. Utóbbinál kiválóan teljesített a válogatott csatár, 26 találkozón 14 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

2002-ben igazolt a rivális Benficához. A lisszaboni gárdánál sajnos csak két év jutott neki. Hét gólt így is lőtt, és még mennyit lőhetett volna…

A válogatottban Azerbajdzsán ellen debütált, rögtön góllal. Ezek után még 24-szer húzhatta magára a címeres mezt. Legjobb meccse talán egy Litvánia elleni összecsapás volt, amelyen mesterhármast szerzett.

Emlékére a Benfica szobrot állított és visszavonultatta a 29-es mezt. Győrben akadémiát neveztek el róla.

Pedig még csak 36 éves lenne….

Ajánlott videó

Olvasói sztorik