Foci

Mindenki kapus akar lenni a mikronéziai válogatottnál

kapus (Array)
kapus (Array)

270 perc alatt 114 gólt kapott az U23-as mikronéziai nemzeti csapat, talán épp ezért pályázik mindenki a kapus posztra.

Mint arról korábban beszámoltunk, Mikronézia legjobbjai a Pápua-Új-Guineában olimpiai selejtezős tornán Tahititól 30-0-ra, a Fidzsi-szigetektől 38-0-ra, a világranglistán 200. Vanuatutól 46-0-ra kapott ki.

Eredményként a százezer fős ország férfi lakosai sorra jelentkeznek hálóőrnek a váláogatottba. Nem véletlen, hisz a második találkozójuk szünetében a középpályás Dominic Hadad állt be a vonal elé és az utolsó meccsen is ő védett.

“Vicces, mert több mezőnyjátékosom is szólt már, hogy szívesen folytatná kapusként” – nyilatkozott Stan Foster, a válogatott kapitánya a BBC-nek.

“Ez azért van, mert ha véletlenül védett egyet a kapusunk, akkor nem csak a közönség, hanem a társak is nagy üdvrivalgásban törtek ki. Fantasztikus volt. Biztatták a kollégát, hogy azért mégsem olyan rossz játékos” – tette hozzá.

 Fotó: Thinkstock

A szakember azt is elárulta, már a torna előtt tudták, hogy Dávid és Góliát szindrómának néznek elébe. 

“Sokan még nem is voltak a szigeten kívül, néhányaknak azt is meg kellett tanítanom, hogy kell használni a liftet vagy a mozgólépcsőt. Összességében számos tapasztalattal utaztunk haza, ami nem valósulhatott volna meg, ha nem fociznak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik