Foci

A Fradira belga, a Vidire fehérorosz vagy ír ellenfél vár

Kisorsolták az Európa Liga és a Bajnokok Ligája selejtező harmadik fordulójának párosítását.

Fotó: Europress fotóügynökség

A magyar bajnok Videoton a második kör első felvonásán 1-0-s győzelmet aratott a walesi The New Saints vendégeként, így bizakodva várhatja a visszavágót.

A nem bajnokok ágának második csoportjában utolsó előttiként húzták ki az üveggömbből a Vidi és a jelenlegi ellenfél, a TNS nevét, a legközelebbi ellenfél pedig a BATE Boriszov vagy a Dundalk FC párharc győztese lehet.

Az első találkozót hazai környezetben 2-1-re nyerte meg a fehérorosz gárda – amely egyébként tavaly pont a Debrecent búcsúztatta a harmadik körben.

Fotó: uefa.com

Az Európa Ligában még két magyar csapat érdekelt. A Debrecen 2-2-es döntetlennel kezdett a lett Skonto Riga vendégeként, míg a Ferencváros nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Groupama Arénában a bosnyák Zeljeznicartól a második kör odavágóján.

Amennyiben a Loki továbbjut, úgy nem vár könnyű ellenfél rá, hisz vagy az izlandi KR Reykjavíkkal vagy a norvég Rosenborggal csap majd össze. Ott az első meccset 1-0-ra megnyerte idegenben a Rosenborg.

A Fradinak előbb a Zeljeznicar vendégeként kéne bravúrt bemutatnia, hogy foglalkozhasson a következő körrel, ahol a zöld-fehéreknek a belga Standard Liege jutott.

Fotó: uefa.com

13:18  – Élő közvetítésünk ezzel véget ért.

13:16 – Ha a Fradi a Zeljeznicar ellen fordítani tud a második meccsen, akkor a Standard Liege ellen léphet majd pályára.

13:13 – Megvan a lehetséges ellenfél! Ha továbbjut a Loki, a KR Reykjavík-Rosenborg párharc győztesével találkozik majd. Ott az első meccset idegenben 1-0-ra megnyerte a norvég csapat.

13:10 – Jön a második csoport, ebben a Debrecen, mint nem kiemelt gárda.

13:06 – Az első csoporttal kezdődik a sorsolás, itt nincs magyar érdekeltség.

13:00 – Ahogyan azt már megszokhattuk, Gianni Infantino köszönti a vendégeket a helyszínen.

2. csoport

Kiemeltek: FC København (dán)/Newtown AFC (walesi), AS Saint-Étienne (francia), NK Lokomotiva Zagreb (horvát)/ PAOK FC (görög), CF Os Belenenses (portugál), Hapoel Beer Sheva FC (izraeli)/FC Thun (svájci), KR Reykjavík (izlandi)/Rosenborg BK (norvég)

Nem kiemeltek: WKS Śląsk Wrocław (lengyel)/IFK Göteborg (svéd), FK Jablonec (cseh), Skonto FC (lett)/DEBRECENI VSC, FC Spartak Trnava (szlovák)/Linfield FC (északír), FC Vaduz (liechtensteini)/Nõmme Kalju FC (észt), ASA Târgu Mureş (román)

4. csoport

Kiemeltek: Atromitos FC (görög), Apollon Limassol FC (ciprusi)/FK Trakai (litván), FC Slovan Liberec (cseh), West Ham United FC (angol)/Birkirkara FC (máltai), Standard de Liège (belga), Borussia Dortmund (német)

Nem kiemeltek: Inverness Caledonian Thistle FC (skót)/FC Astra Giurgiu (román), AIK Solna (svéd)/FC Shirak (örmény), FC Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz)/Wolfsberger AC (osztrák), Hapoel Kiryat Shmona FC (izraeli)
FERENCVÁROS/FK Željezničar (bosnyák), FK Čukarički (szerb)/Qäbälä FK (azeri)

A BL-SORSOLÁS

12:18 – Ezzel véget ért a sorsolás, a Vidi tehát továbbjutás esetén a BATE vagy a Dundalk együttese ellen lép majd pályára.

12:16 – És a nem bajnoki ág párosítása: Young Boys-Monaco, CSZKA Moszkva-Sparta Praha, Rapid Wien-Ajax
Fenerbahce-Sahtar Doneck, FC Bruges-Panathinaikosz

12:13 – Megvan a Videoton lehetséges ellenfele! A fehérváriak a BATE Borisov-Dundalk FC párharc győztesével találkozhatnak a harmadik körben! Az első meccset 2-1-re nyerték otthon a fehéroroszok.

12:11 – A Plzent biztosan elkerüli a magyar együttes.

12:10 – Jön a Vidi csoportja!

12:09 – A Ludogorets-Milsami győztese a KF Skënderbeuval játszik. A további párok: Celtic FC/Stjarnan-Qarabağ FK /FK Rudar Pljevlja, FK Ventspils/HJK-Maribor/FK Asztana, AS Trencín/Steaua Bucuresti-Partizan Beograd/Dila Gori

12:07 – Az első pár meg is van: az FK Sarajevo-Lech Poznan győztese a Baselt kapta.

12:06 – A bajnokok ágával kezdődik a sorsolás.

12:04 – Giorgio Marchetti vesenyigazgató is színre lépett.

12:00 – Gianni Infantino, az UEFA főtitkára ismerteti a sorsolás menetét és sok sikert kívánt a résztvevőknek.

Nem bajnokok ága:

Kiemeltek:  FC Shakhtar Donetsk (ukrán), AFC Ajax (holland), PFC CSKA Moskva (orosz), Club Brugge KV (belga), AS Monaco FC (francia)

Nem kiemeltek: BSC Young Boys (svájci),  AC Sparta Praha (cseh), Fenerbahçe SK (török), Panathinaikos FC (görög)
SK Rapid Wien (osztrák)

Bajnokok ága

1. csoport

Kiemeltek: FC Basel 1893 (svájci), FK AS Trenčín (szlovák)/FC Steaua Bucureşti (román), Celtic FC (skót)/Stjarnan (izlandi), PFC Ludogorets Razgrad (bolgár)/FC Milsami Orhei (moldáv), NK Maribor (szlovén)/FC Astana (kazah)

Nem kiemeltek: FK Sarajevo (bosnyák)/KKS Lech Poznań (lengyel), FK Partizan (szerb)/FC Dila Gori (grúz), Qarabağ FK (azeri)/FK Rudar Pljevlja (montenegrói), HJK Helsinki (finn)/FK Ventspils (litván), KF Skënderbeu (albán)/Crusaders FC (északír)

2. csoport

Kiemeltek: FC Salzburg (AUT), FC Viktoria Plzeň (CZE), APOEL FC (CYP)/FK Vardar (MKD), FC BATE Borisov (BLR)/Dundalk FC (IRL), GNK Dinamo Zagreb (CRO)/CS Fola Esch (LUX)

Nem kiemeltek: Hibernians FC (máltai)/ Maccabi Tel-Aviv FC (izraeli), Malmö FF (svéd)/FK Žalgiris Vilnius (litván)
Molde FK (norvég)/FC Pyunik (örmény), FC Midtjylland (dán)/Lincoln FC (gibraltári), Molde FK (norvég)/FC Pyunik (örmény), The New Saints FC (walesi)/VIDEOTON FC (MAGYAR)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik