Foci

BL: bezavart a műfű

Gyurcsó Ádám (Array)
Gyurcsó Ádám (Array)

Hiába nyert a Videoton a The New Saints ellen idegenben, a keddi Bajnokok Ligája selejtező után több a fanyalgó visszhang, mint az örömteli.

“Nagyon nehéz dolgunk volt a műfű miatt és az ellenfél is elég agresszíven játszott” – összegezte röviden a kedd este idegenben 1-0-ra megnyert BL-selejtező lényegét a Videoton gólszerzője, Gyurcsó Ádám. Igaza van. A sok fanyalgóval ellentétben mi nem is szidjuk a magyar bajnokot a színvonal miatt.

 Gyurcsó Ádám (bal szélen, kékben) végig agilisan, gólra törően játszott
Forrás: vidi.hu 

Egyrészt azért, mert aki rendszerint füvön gyakorol és hirtelen más talajú pályára lép, azt valóban zavarhatja a szokatlan különbség – lásd magyar válogatott Feröeren. Másrészt gondoktól sújtva érkezett a Vidi Walesbe – mást ne mondjunk csatár nélkül és olyan kapussal, akinek eddig egyetlen NB2-es meccs figyelt a neve mellett, mint felnőtt statisztikai adat. (Megjegyezzük: épp Gábor Péter volt az egyik pozitív meglepetés, a fiatal kapus egészen magabiztosan hatástalanította a szórványosan érkező beadásokat.)

Ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy bár igaz, a The New Saints keretét láthatóan gyengébb képességű labdarúgók alkotják, mint a Videotonét, de aki már látott mondjuk angol kupameccset, az pontosan tudja milyen nehéz dolguk van akár a Premier League csapatoknak is, amikor angol negyed, vagy ötödosztályú csapatok lelkes, agresszív védekezését kell feltörni..

 A Videoton játékosai azért örültek a győzelemnek
Forrás: vidi.hu 

Nos, mi ezek figyelembe vételével kezeljük helyén a kedd esti 0-1-et. Hátrébb az agyarakkal! Ne siránkozzunk a színvonal miatt, ne kelljen szemlesütve hazajönni egy vendégségben aratott győzelem után, mert a magyar klubfutball nincs abban a helyzetben, hogy bárki ellen is tuti győzelmi eséllyel lépjen pályára a BL, vagy az EL selejtezőben….

Ezért adunk igazat Bernard Casoni edzőnek is, aki a lényeggel kezdte meccs utáni értékelését: “Az egygólos idegenbeli győzelem jó eredmény a Bajnokok Ligájában.”  Megismételjük: bárki ellen. Jövő szerdán, 20.30 órakor a Sóstói Stadionban innen folytatja a Vidi és csendben reménykedünk abban, hogy amit a francia edző még megfogalmazott a vidi.hu-n – “Természetesen ennél jobban szeretnénk játszani a jövőben” – az valóra válik.


Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, első mérkőzés, eredmény:

The New Saints-Videoton 0-1 (0-0)
Oswestry,Park Hall Stadion. Vezeti:Valásek (Brendza, Tomcík – szlovákok)

TNS: Harrison – Spender, Rawlinson, K. Edwards, Marriott – A. Edwards, Seargeant (Williams, 81.), Finley – Quigley, A. Cieslewicz (Mullan, 57.) – Wilde (Draper, 84.). Menedzser: Craig Harrison

Videoton: Gábor P. – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Fejes A. – Simon Á., Pátkai (Trebotic, 70.) – F. Oliveira (Luijckx, 83.), Kovács I., Gyurcsó – Koltai (Pajac, 66.). Vezetőedző: Bernard Casoni

Gólszerző: Gyurcsó (77.)

Sárga lap: Mullan (74.), Spender (76.), Quigley (84.) illetve Pátkai (42.), Trebotic (79.)

További eredmények:
FK Sarajevo (bosnyák)-Lech Poznan (lengyel) 0-2 (0-1)
Ventspils (lett)-Helsinki JK (finn) 1-3 (0-0)
APOEL (ciprusi)-Vardar (macedón) 0-0
Midtjylland (dán)-Lincoln Red Imps (gibraltári) 1-0 (1-0)
Ludogorec (bolgár)-Milsami Orhei (moldovai) 0-1 (0-1)
Hibernians (máltai) – Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 2-1 (0-1)
Skenderbeu (albán)-Crusaders (északír) 4-1 (2-0)
Molde (norvég)-Pjunyik (örmény) 5-0 (2-0)
NK Maribor (szlovén)-Asztana (kazah) 1-0 (1-0)
Trencin (szlovák)-Steaua Bucuresti (román) 0-2 (0-0)
Partizan (szerb)-Dila Gori (grúz) 1-0 (0-0)

szerdán játsszák:
Qarabag (azeri)-Rudar Pljevlja (montenegrói) 18.30
Malmö FF (svéd)-Zalgiris Vilnius (litván) 19.00
BATE Boriszov (fehérorosz)-Dundalk (ír) 19.30
Celtic Glasgow (skót)-Stjarnan (izlandi) 20.45
Dinamo Zagreb (horvát)-Fola Esch (luxemburgi) 21.00 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik