Foci

Labdarúgás: ezüst foci-vb-n!

orvosválogatott (Array)
orvosválogatott (Array)

Milyen szép is lenne, ha a profik érték volna ezt a sikert, még ha csak korosztályos szinten is, de nem. Ettől mi még örülünk annak is, hogy a magyar orvosválogatottat a csehek csak büntetőpárbajban tudták legyőzni a kaliforniai Long Beachben zajló "doki-világbajnokságon".

Az orvos-világbajnokságon a futball általános szabályaihoz képest csupán annyi az eltérés az eltérés, hogy nem 2×45, hanem 2×40 percet játszanak a csapatok.

További megkötés, hogy az együttesekben pedig kötelező folyamatosan a pályán lennie két 35 éven, valamint két 40 éven felüli játékosnak, ugyanakkor nincs korlátozva a cserék száma. A magyar csapat 1990-ben alakult, és az elmúlt 25 év alatt számtalan sikert aratott:

 A dokik szép sikert értek el
Forrás: szegedma.hu 

Kezdetben orvosi világjátékoknak hívták a doktorok világbajnokságát, ezeken ötször is diadalmaskodott a magyar csapat, majd mivel egyre több egészségügyi dolgozó játszott, így végül a csak igazoltan orvos végzettséggel rendelkezők számára kiírt, évente megrendezett World Medical Football Championshipen vesz részt a magyar válogatott 2006 óta, ahol az első, mainzi világbajnokságon negyedik helyen végzett, majd három világbajnoki címet szerzett a csapat, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben.

A magyar csapat címvédőként most is remekül menetelt, közel járt a negyedik világbajnoki címéhez, csupán a döntőben maradt alul a csehekkel szemben az Amerikában megrendezett eseményen – számolt be a szegedma.hu.

„Dél-Koreát 5-0-ra vertük az első meccsen, ahol magyar szempontból a torna nyitógólját hála istennek nekem sikerült szereznem, aztán Ausztráliát egy nagyon nehéz meccsen 2-1-re vertük, ott tőlünk ki is állítottak egy játékost, tizenegyest kaptunk. Az ausztrálok hagyományosan erőfocit játszanak, mi próbáljuk a földön tartani a labdát, és nem fekszik nekünk ez a három darab nagy, kétméteres csatárral való verekedés. Mivel az ausztrálok kikaptak az USA-tól, így biztos csoportelsők voltunk, és nem számított az oroszok elleni meccs, és mivel a vb-n hét nap alatt hat meccset játszunk, így az oroszok elleni meccset úgymond picit be is áldoztuk, így azt elvesztettük 2-1-re. A negyeddöntőben a tavalyi világbajnok brazilokkal játszottunk, akik ellen mindig nagy élmény játszani, még ha orvosok is. 1-0-ra vezettünk, majd az utolsó percben kiegyenlítettek: végül tizenegyesekkel, 5-3-ra nyertünk. Az elődöntőben az ukránok ellen egy nagyon sima meccsen tudtunk nyerni 1-0-ra, hiába rúgtuk a végén a gólt, ellenfelünk nagyon elfáradt a negyeddöntőben, és a félpályán is ritkán jött át. A csehekkel játszottuk a döntőt, ahol 1-1-s rendes játékidő után tizenegyesekkel sajnos 4-2-re kikaptunk” – részletezte a torna mérkőzéseit a szegedi gyermekorvos Vizi András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik