Foci

Még egyszer odaszúrt a Vidi Carrillónak

Kovács Ferenc (Array)
Kovács Ferenc (Array)

Már-már kezdett volna feledésbe merülni a fehérvári edzőváltás, de Kovács Ferenc szombati nyilatkozatában ismét elővette a spanyol trénert, aki szerinte a saját feje után ment és akit csak egy bizonyos szintig tart jó szakembernek. Tisztességtelen játékosról is beszélt.

Mint minden évben, úgy ezúttal is már a nyár közepén elkezdődik a szezon a nemzetközi kupaporondon érdekelt magyar csapatok számára. Nincs ez másképp a labdarúgó NB I. bajnoka, a Videoton esetében sem, a piros-kékek gőzerővel készülnek a Bajnokok Ligája-selejtező második körére, ahol a feröeri Tórshavn és a walesi The New Saints párharcának győztese lesz az ellenfél – az odavágót július 14-15-én rendezik.

Mint ismert, ennek a kihívásnak már új vezetőedzővel vág neki a Vidi, immár a francia Bernard Casoni irányítja a székesfehérváriakat, miután az előző szakemberrel, a spanyol Joan Carrillóval csúnya szakítás lett a dolog vége. Már-már elcsitultak a hullámok, ám a Nemzeti Sport szombati számában nyilatkozik Kovács Ferenc, a klub edzőlegendája, tiszteletbeli elnöke, aki a sportnapilap szerint „kitálal” és „kendőzetlenül” beszél a változásokról.


Kovács Ferenc (jobbra) rajta tartja a szemét a Videoton körüli történéseken
Fotó: MTI

Kovács nyilatkozata egybecseng azzal, amit Burcsa Győző klubigazgató már korábban elmondott a vidi.hu-nak, vagyis hogy több lejáró szerződésű játékos is irreális összeget kért a maradásért cserébe. „Az egyik játékosunk olyan igényekkel állt elő, amelyekre nem tudok más szót használni, mint a tisztességtelen jelzőt” – mondta a Vidi tiszteletbeli elnöke, de nem nevezte meg, kiről is van szó.

Ami Carrillót illeti, őt egy tanárhoz hasonlította Kovács, aki „kiváló lenne egy általános vagy középiskolába, de egyetemen már nem oktathatna”, márpedig Székesfehérváron tovább akarnak lépni, fejlődni szeretnének. Ezért is dolgoztak ki egy – újabb – hároméves tervet, aminek az elején járnak, a jelszavak pedig a rend, a fegyelem és a munka.

Kovács is elmondta, hogy úgy vélték, Carrillo a saját feje után ment, nem építette a jövő csapatát, ez pedig belső feszültségeket szült. Ezért is kellett meglépni a cserét annak ellenére, hogy a győztes csapaton ne változtass elv hívei ők is.

Kovács István megjegyezte, hiába tart az építkezés elején a Videoton, Casonival – akiről eddig pozitívak a benyomásai és hasonlóan vélekednek a labdarúgásról – szerinte képes lehet megvédeni a bajnoki címet az együttes.

István, maga csak dolgozzon keményen!

Az interjú során szóba került Kovács István is, akit eddig mindig csak nagy ígéretként tartott számon mindenki, de egyelőre még nem tudott igazán maradandót alkotni.

„A fiú valóban az utóbbi évek legnagyobb tehetsége, csak sajnos az edzők nem úgy foglalkoztak vele, ahogyan kellett volna” – véli Kovács Ferenc, aki szerint José Gomes Fehérvárra vitele eleve rossz döntés volt, de Joan Carrillo sem úgy játszatta, ahogy kellett volna.

A klub tiszteletbeli elnöke leült beszélgetni a játékossal, azt mondta neki dolgozzon keményen és jelezze, ha bármi problémája van. Kovács abban bízik, hogy a 23 éves labdarúgó igazi vezéregyéniség lesz a szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik