Foci

Szívbemarkoló történet látott napvilágot a fiatal focistáról

martunis(960x640).jpg (Array)
martunis(960x640).jpg (Array)

Martunis túlélte a 2004-es cunamit: a nyolcéves fiúra 21 nap után találtak rá a partokon. Szerdán pedig aláírta első profi szerződését a Sporting Lisszabonnal.

A cunami 230 ezer ember életét követelte 14 országban az Indiai-óceán partain. Aceh volt a legsújtottabb terület, 170 ezer embert temetett maga alá a víz, köztük Martunis édesanyját és két testvérét is.

A fiatal kisfiú három hétig volt magára hagyatva, a partra sodrott ételekkel táplálkozott. Mikor rátaláltak, újságírók sokasága kérdezte őt a szörnyű történtekről. Martunis a portugál focilegenda, Rui Costa mezében állt kamerák elé, így nem meglepő, hogy a nyugat-európai országba is eljutott a híre.

 Fotó: Facebook

“Egy pillanatig sem féltem, mert élni akartam, találkozni a családommal és nem utolsó sorban futballozni” – nyilatkozott a riportereknek 11 évvel ezelőtt.

Története rengeteg embert meghatott Portugáliában. Cristiano Ronaldo olyannyira a szívére vette ügyét, hogy lerombolt házukat újjáépítette.

 Fotó: Facebook

Martunis 2005-ben találkozhatott a portugál válogatott tagjaival, köztük hősével, Ronaldóval, akivel azóta többször is – legutóbb 2013-ban – váltott pár szót.

Tehetsége pedig megkérdőjelezhetetlen: szerdán a Sporting Lisszabonnal kötötte meg élete első profi szerződését, és az U19-es együttesben bizonyíthat.

Minden esélye megvan, hogy Ronaldoéhoz hasonló karriert fusson be.

Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik