Foci

Gera gyors gólja után ikszelt a Fradi Hollandiában

Somalia (Array)
Somalia (Array)

A Ferencváros labdarúgócsapata 1-1-es döntetlent ért el a másodosztályú Go Ahead Eagles vendégeként az Európa Liga-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Remekül indult a mérkőzés a bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes FTC számára, Gera ugyanis vezetést szerzett a találkozó első helyzetéből már a 3. percben (0-1). A másodosztályba visszacsúszó hollandok ezután átvették az irányítást, de a következő igazán nagy helyzet ismét a Fradi előtt adódott, Varga azonban fölé lőtt szabadrúgásból. Gera lehetett volna az, aki ismét betalál, de kapásból elengedett lövését védte a kapus, majd a játékrész hajrájában egy szöglet után egyenlített a Go Ahead Eagles (1-1).


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidőben sokáig semmi nem történt, ám az utolsó percekben volt egy-egy nagy helyzet mindkét oldalon: előbb a csereként beállt Busai lőtt mellé ajtó-ablak helyzetben, majd Dibusz mutatott be bravúrt egy fejes után.

Az 1-1-es végeredmény összességében nem rossz, ugyanakkor több volt ebben a mérkőzésben.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

Emmen, Jens Vesting Stadion, Játékvezető: Craig Pawson (angol)

Go Ahead Eagles – Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)

GA Eagles: Cummins – Teijsse, Schenk, Vriends, Nieuwpoort – Türüc, van Ewijk (Rijsdijk, 63.), Duits (Lambooij, 74.) – Wolters, ten Den (Schalk, 83.), van Overbeek

Ferencváros: Dibusz – Leandro, Mateos, Nalepa, Ramírez – Somalia (Busai, 86.), Gyömbér, Gera, Lamah (Ugrai, 79.) – Böde, Varga (Nagy D., 79.)

Gólszerző: Vriends (45+2.) illetve Gera (3.)

Sárga lap: Türüc (21.), Schenk (37.), Duits (43.)

Piros lap:

Videó – Gera szerezte a Fradi gólját:

Vége, 1-1!

90. PERC: Három perc lesz a ráadás.

88. PERC: Busai… A lábában volt a győztes gól… Lesről lépett ki, de nem fújt a játékvezető, ajtó-ablak helyzetben állt szemben a kapuval, de túlzottan helyezni akarta és mellé lőtt. Meccslabda volt. A túloldalon aztán Dibusznak kellett bemutatnia bravúrt.

86. PERC: És akkor a meccs utolsó cseréje: Somalia le, Busai be.

83. PERC: Az utolsó holland csere, ten Den le, Schalk be.

79. PERC: Kettős csere a Fradinál: Lamah helyén Ugrai, Varga helyén Nagy Dominik a pályán.

76. PERC: Dibusz szaladt alá egy középre ívelt labdának, szöglet lett a szituációból, de nem volt veszélyes.

74. PERC: Itt a második holland csere, Duitsöt Lambooij váltja.

71. PERC: Türüc távoli lövése ment mellé, Dibusz azért ezen is rajta volt.

67. PERC: Teijsse fejese ment fölé, Dibusz biztosított.

63. PERC: Eddig eseménytelenül zajlik a második félidő. Közben egy hazai csere: van Ewijk le, Rijsdijk be.

55. PERC: A második játékrész elejét jobbanb kezdték a hollandok, de igazán nagy helyzet talán egy adódott előtük, amikor Gyömbér blokkolni tudott.

48. PERC: Dibuszé a félidő első védése, majd a duplázás vágódott szögletre Gyömbérről.

46. PERC: Megy a második félidő!

Ez volt a félidő utolsó momentuma, 1-1-ről folytatódik a mérkőzés.

45+2. PERC: GÓÓÓL… Nem úszta meg kapott gól nélkül a Fradi, a csapatkapitány, Vriends húzódott előre egy szögletnél és fejjel egyenlített, 1-1…

45. PERC: Van Overbeek egyenlíthetett volna, de a kapu mellé bólintott Ramírez szorításában.

42. PERC: Büntetőt reklamáltak a hazaiak, Nalepát látták kezezni, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

40. PERC: Na, Varga szöglete most veszélyesnek tűnt, csak végül lemaradt róla mindenki, pedig Mateos lendületesen érkezett a kapu elé.

37. PERC: Schenk tartotta fel Vargát egy sárga lapért cserébe.

Videó – Nézzük vissza közben Gera gólját, “rég” volt már:

32. PERC: Helyzet! Varga húzott el a jobb szélen, középre tette a labdát Gera pedig kapásból lőtt, a hálóőr némi szerencsével tudott csak szögletre menteni. Ez a sarokrúgás is veszélytelen volt.

31. PERC: Újabb holland szöglet után Türüc lőtt kapásból, jócskán fölé.

28. PERC: Böde lódult meg “bödésen”, egy védőn átbirkózta magát, a másodikon már nem sikerült, de így is kiharcolt egy szögletet. A sarokrúgás nem tartogatott magában túl sok veszélyt.

25. PERC: Ten Den fejelhetett a kapu torkából, de szerencsére rosszul találta el a labdát. Ebben több volt.

Idő közben véget ért a DVSC-TEVA meccse, a Loki 3-0-ra nyert!

21. PERC: Turuc kapott sárgát reklamálásért.

20. PERC: Az ezúttal a védelem jobb szélén játszó Ramírez lőtt a tizenhatoson kívülről, a labda megpattant a vizes műfüvön, de a hálóőr üggyel-bajjal védeni tudott.

17. PERC: Veszélyes volt a rúgás is, de nem csapódott eléggé a labda Varga próbálkozása után, a háló tetején rezdült a laszti.

16. PERC: Böde harcolt ki veszélyes helyen szabadrúgást, nagy lehetőség előtt a Fradi.

12. PERC: Somalia szerzett labdát egy újabb holland szöglet után, el is jutott az ellenfél térfeléig, de aztán utolérte és szerelte a védője.

8. PERC: Most egy kicsit beszorult a Ferencváros, két szögletet is rúghatott a Go Ahead Eagles, de szerencsére egyik sem volt veszélyes.

4. PERC: Egyből megpróbáltak egyenlíteni a hollandok, de a csatáruk nagy helyzetben elcsúszott, Dibusz pedig résen volt és jó ütemben vetődött rá a labdára.

3. PERC: GÓÓÓL!!! Pazar kezdés! Szép ferencváros támadás végén Gera kezelte le a labdát a tizenhatoson belül, majd laposan a hálóba lőtt, 0-1!

1. PERC: Fehérben a Fradi, piros-sárgában a hazaiak. A magyar csapat kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük olvasóinkat, perceken belül kezdődik az ütközet. A hazai drukkerek már most hangulatban vannak.

ELŐZETES

Thomas Doll együttese nem kiemeltként várhatta a sorsolást az Európa Liga-selejtező első fordulója előtt, a „golyózás” után pedig kiderült, hogy a nemzetközi kupaporondot egy hollandiai túrával indítják a zöld-fehérek. Az ellenfél nem más, mint a Go Ahead Eagles, amely kapcsán érdekesség, hogy kiesett az élvonalból, ugyanakkor játékosai sportszerűsége miatt kiérdemelte az indulási jogot az EL-selejtezőben.

A találkozó pikantériája még, hogy műfüvön rendezik, erre is rá kellett készülnie a Ferencvárosnak.

„Tudtuk, hogy a budapesti pálya borítása más, mint ami majd Hollandiában fogad bennünket, de igyekeztünk erre a helyzetre is a lehető legjobban felkészülni. A héten többször is műfüves pályán készültünk Magyarországon. Tovább segíti a helyzetünket, hogy egy edzésen már kipróbálhatták a játékosok az emmeni stadiont, így a mérkőzésen már könnyebb dolgunk lesz” – mondta a fradi.hu-nak Thomas Doll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik