Foci

Argentína megsemmisítette Paraguayt az elődöntőben

argentin válogatott (Array)
argentin válogatott (Array)

Argentína labdarúgó-válogatottja kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott Paraguay csapata felett a chilei Copa America keddi elődöntőjében.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A csoportmeccsek során találkozott már a két válogatott, akkor Messiék kétgólos előnyt hagytak veszni és végül 2-2-es döntetlennel zártak a felek. A legjobb nyolc között mindkét gárda egyaránt büntetőpárbajt követően jutott tovább: Paraguay a brazilok, Argentína pedig Kolumbiát búcsúztatta tizenegyesekkel.

Az elődöntő első találatára negyed órát kellett várni, egy szabadrúgás után Rojo vette le a labdát a 16-oson belül, majd a kapuba pofozta azt.

A játékrész derekán megduplázta előnyét a kék-fehérben játszó együttes, Messi tálalt Pastore elé, aki a 16-os vonaláról lőtte ki a hosszú alsót.

A félidő hajrájában ismét nyílt lett a találkozó, Lucas Barrios egy kisebb argentin védelmi hibát kihasználva szépített.

A térfélcsere után mindössze három percet kellett várni a harmadik argentin találatra, egy gyors kontratámadás végén Di María volt eredményes.
 

Nem sokkal később el is dőlt a továbbjutás sorsa, Messi szólója után a paraguayi kapus még hárítani tudott, de Di Maríának már nem okozott gondot az üres hálóba emelni.

 
Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Di María a kiszolgáló szerepét töltötte be, beadására Agüero érkezett remekül és védhetetlenül stukkolt a kapuba.

 
Az i-re Higuaín tette fel a pontot egy tetszetős összjáték végén, Paraguay válogatottja ekkora már teljesen elvesztette a fonalat.

 
Argentína 22 éves rossz sorozatnak vethet véget, amennyiben győz szombaton a házigazda Chile elleni döntőben, ugyanis az 1993-as Copa America-diadal óta egyetlen trófeát sem nyert világversenyen. Az esetleges győzelemmel ráadásul utolérné a torna történetében 15 elsőséggel rekorder Uruguayt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik