Foci

Dibusz: Nem okoz majd gondot a műfüves borítás

Dibusz Dénes (Array)
Dibusz Dénes (Array)

Csütörtökön a Go Ahead Eagles elleni idegenbeli Európa Liga-selejtezővel kezdi meg az idényt a Fradi. A holland együttes stadionját átépítik, így Emmenben fogadja majd a zöld-fehéreket.

Hétfő délután Ferencváros labdarúgói a Népligeti Sporttelep műfüves pályáján edzettek, ugyanis ilyen borítás vár majd rájuk Hollandiában is. Dibusz Dénes, a gárda kapusa elemezte a két felület közti különbséget.

“Ha száraz a műfű, akkor lassabb a természetes gyepnél, jobban pattog rajta a labda. Ha viszont mérkőzés előtt fellocsolják, akkor nagyon felgyorsul rajta a játékszer. Arra számítok, hogy a hollandok a locsolás mellett döntenek. A meccs előtti nap már a találkozó helyszínén fogunk edzeni. Akkor reálisabb képünk lesz a viszonyokról, de itthon is jó minőségű műfüvön edzhetünk, úgyhogy joggal bízhatunk benne, hogy nem fog problémát okozni a pálya borítása” – mondta a hálóőre a fradi.hu-nak.


Fotó: MTI

A hétfői edzésen a játékos gyakorlatokat labdakezelési feladatok követték, majd a taktikai felkészítés sem maradhatott el.

“Akkor leszek elégedett, ha kapott gól nélkül nyerünk. Kulcsfontosságú lesz, hogy megőrizzük a kapunkat a találattól, és bízom benne, hogy a stabil védekezésre építve többször jó helyen tudunk labdát szerezni, és a támadásokat végigvezetve eredményesek leszünk” – tette hozzá Dibusz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik