Foci

Milliárdos kártérítési per fenyegeti az MLSZ-t

Diego Balbinot (Array)
Diego Balbinot (Array)

A Nyíregyháza felveszi a kesztyűt és harcol az igazáért. Ha kell a svájci sportdöntőbíróságig is elmennek. Idejük van, mert pillanatnyilag az NB1 helyett az NB3-as rajtra készülnek.

Hétfőn beszámoltunk róla, a Nyíregyháza Spartacus közleményben tudatta, szerintuk az UEFA nekik adott igazat egykori brazil játékosukkal, Diego Balbinottal fennálló vitájukban, így állítják, az MLSZ jogtalanul vonta vissza a licencüket.

A keddi Nemzeti Sportban, Dr. Török Ferenc, olimpiai bajnok öttusázó, sportjogász úgy foglalt állást az üggyel kapcsolatban, hogy az MLSZ licencszabályzata enged némi mérlegelést, így ha akarja, akad mozgástere a szövetségnek. Ellenben, ha bizonyosssá válik a klub állítása, úgy kártérítésre tarthat igényt.

 Diego Balbinot (22-es) időközben volt a skót Hibernian játékosa is, jelenleg a brazil Nacional Atlético Clube alkalmazottja
Fotó: europress

A sportjogász azt látja a legjobb és leggyorsabb megoldásnak, ha egy jó ügyvéd pár nap alatt összerakja a keresetet és azzal a Magyar Olimpiai Bizottságban működő Sport Állandó Választott Bírósághoz fordul a Nyíregyháza. Így a kereset benyújttásától számított egy hónapon belül, soron kívüli eljárásban ítélet születhet.

Igen ám, de addigra elkezdődik az OTP Bank Liga, míg az MLSZ-határozat miatt a nyírségiek az NB3-ban kergetik tovább a labdát. Ha az Szparinak igazat ad a testület úgy jelentős, a blikk.hu szerint  elvesztegetett évenként egymilliárd forintos kártérítést kérhet a klub az MLSZ-től.

A Nyíregyháza azért nem kapott licencet, mert korábbi brazil játékosuk (2010-tavaszán) elmaradt bérét a márciusi határidő helyett csak május 7-én utalták át. A Szpari vezetői vitatták a támadó 30 millió forintos követelését, mondván, a focista „zsebszerződést” kötött a korábbi tulajdonossal. Az MLSZ mégis a kizárás mellett döntött, a nyírségiek viszont állítják: Balbinot ügyében a magyar Munkaügyi Bíróságnak kellett volna döntenie, az ítéletig nem járna pénz a brazilnak, így az együttestől sem vehették volna el jogszerűen a licencet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik