Foci

Feröeri vagy walesi ellenfele lesz a Vidinek a BL-ben

BL-sorsolás (Array)
BL-sorsolás (Array)

A szlovák és a grúz bajnokot is elkerülte a Videoton a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

A Videoton labdarúgócsapata kiemeltként várta az UEFA nyoni székházában rendezett hétfői sorsolást, ám így is belefuthatott volna a szlovák és a grúz bajnokba. Fortuna a magyar együttessel volt, elkerülték ugyanis az említett csapatokat, a székesfehérváriak a második körben a walesi Thew New Saints és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztesével találkoznak, a piros-kékek idegenben kezdenek. 

“Fontos információ, hogy csapatunk egyik mérkőzésére sem kell szurkolói kártya a belépőjegy megváltásához” – írja a vidi.hu

A három magyart is alkalmazó Lech Poznan az FK Sarajevóval került össze.

A párharcokat ebben a körben július 14-15-én, valamint 21-22-én rendezik.

A főtáblára jutáshoz a Videotonnak három párharcot kell megnyernie. A második fordulós párharc megnyerése azért különösen fontos, mert ha a kvalifikáció harmadik körében marad alul, akkor folytathatja a szereplését az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában. Míg ha a BL-selejtező negyedik fordulójában múlják felül, akkor a második számú európai kupasorozat főtáblájára kerül.


Fotó: uefa.com

Vége az élő közvetítésnek.

12.20: Feröeri vagy walesi ellenfele lesz a Videotonnak a második selejtezőkörben, idegenben kezdenek a fehérváriak! A New Saints és a B36 Tórshavn ellen készülhet a magyar bajnok.

12.16: Gianni Infantinóék végeztek a második csoporttal, most lesz igazán érdekes a sorsolás!

12.14: Most sorsolják a második csoportot, a helyzet fokozódik!

12.12: Lovrencsics, Kádár és Holman lengyel klubja, a Lech Poznan a Sarajevóval találkozik.

12.10: A második fordulóban egyébként három csoportra osztották a csapatokat, a harmadikban van a Videoton. Most épp az elsőt sorsolják.

12.09: Ínyenceknek az első kör: Lincoln – Santa Coloma, Crusaders – Levadia Talinn, Pyunik – Folgore, Tórshawn – The New Saints

12.02: Burcsa Győző klubigazgató és David Rechnitzer képviselik a fehérváriakat Nyonban.

11.56: Köszöntjük olvasóinkat, perceken belül kezdődik a BL-sorsolás. Először majd az első körben érintett csapatok tudják meg, milyen ellenfél vár rájuk.

Előzmények: Alig kezdődött el a nyár, máris újra van miről beszélni a magyar labdarúgás kapcsán, ugyanis hétfőn sorsolják ki az UEFA nyoni székházában a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőinek párosításait, ezekben pedig ugye érdekeltek a magyar együttesek. Elsőként a BL-ben száll fel a fehér füst, azaz megtudjuk, kivel fog találkozni a magyar bajnoki Videoton a második körben.

A több változáson is átesett székesfehérváriak kiemeltként várják a „golyózást”, így olyan csapatokat biztosan elkerülnek, mint a román Steaua Bukarest, a horvát Dinamo Zagreb, vagy épp a szerb Partizan. A lehetséges ellenfelek:

– FC Dila Gori (grúz)

– FK AS Trencín (szlovák)

– FC Milsami Orhei (moldáv)

– CS Fola Esch (luxemburgi)

– az első selejtező kör 2. párharcának győztese

– az első selejtezőkör 4. párharcának győztese

A sorsolás délben kezdődik, kövessék velünk a történéseket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik