Foci

Zsákutca az új NB I?

MLSZ (Array)
MLSZ (Array)

A dánok lecserélik azt a bajnoki rendszert, amit a magyar élvonal is másol a következő szezontól kezdve. Az északi országban átállnak a 14 csapatos pontvadászatra.

A Magyar Labdarúgó Szövestég (MLSZ) június elején határozott úgy, hogy a dán mintát követve rendezik már meg az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonját, amelyben már csak 12 csapat vesz majd részt. A lebonyolítás sajátossága, hogy három kört rendeznek, azaz összesen 33 fordulót játszanak az együttesek, 22 „kanyar” után pedig az első hat csapat hatszor játszik otthon, ötször pedig idegenben, míg a 7-12. helyezettek fordítva, azaz ötször hazai környezetben, hatszor pedig útra kelnek.


Csányi Sándor, az MLSZ elnöke bűvöli a labdát
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az MLSZ elvetette annak ötletét, hogy felső- és alsóházi rájátszás legyen. Az indoklás szerint az unalomba fulladó meccsektől tartottak például olyan esetben, ha egy együttes már biztosan nem esik ki, de feljebb se nagyon tudna lépni a tabellán.

Az Index szúrta ki, hogy a dánok idő közben le fogják cserélni ezt a fajta rendszert. A következő idényt még így rendezik, de aztán 14 csapatosra növelik a létszámot, 26 forduló után pedig rájátszásos rendszer lesz, a tabella első fele a bajnoki címért, a másik fele pedig a kiesés elkerüléséért fog küzdeni.

A módosításra az összes első- és másodosztályú csapat rábólintott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik