Foci

Emlékeznek még Messi válogatott debütálására?

Lionel Messi (Array)
Lionel Messi (Array)

A 100. válogatottságára készülő klasszis a Puskás Ferenc Stadionban mutatkozott be a nemzeti együttesben.

2005. augusztus 17.-én barátságos labdarúgó-mérkőzést rendeztek a Puskás Ferenc Stadionban, a magyar válogatott ellenfele Argentína volt. A 22 ezer néző előtt lejátszott összecsapást 2-1-re nyerték meg a dél-amerikaiak, de nem emiatt maradt meg az emlékezetünkben a 90 perc.


A fejét fogva hagyta el a pályát
Fotó: MTI-archív

Akik látták a meccset, történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a 64. percben, az akkori argentin kapitány, José Pekerman ugyanis ekkor küldte pályára a mindössze 18 esztendős Lionel Messit, akinek ez volt a debütáló mérkőzése az Albicelestében. Nem töltött ugyanakkor túl sok időt a Puskás-stadion gyepén, a 65. minutumban ugyanis kiállította őt Markus Merk játékvezető, amiért visszaütött a mezét ráncigáló Vanczák Vilmosnak. Állítólag Messi később az öltözőben pityergett a történtek miatt.

Videó – Messi becserélése, majd a kiállítás:

Lassan tíz év telt el azóta, Messi pedig napjaink egyik, ha nem a legjobb focistájává nőtte ki magát, a Barcelonával klubszinten mindent megnyert már – többször is –, a válogatottal pedig olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstöt nyert. Szombaton este, a Jamaica elleni Copa América-mérkőzésen pedig a 100. válogatottságát ünnepelheti majd.

A 2005-os mérkőzés jegyzőkönyve

Magyarország – Argentína 1-2 (1-1)

Magyarország: Király Gábor – Juhász Roland, Éger László, Vanczák Vilmos (Tóth Norbert 87.), Huszti Szabolcs – Bodnár László, Takács Ákos, Böőr Zoltán (Kenesei Krisztián 69.), Halmosi Péter (Priskin Tamás 69.) – Gera Zoltán, Torghelle Sándor (Kerekes Zsombor 69.) Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus

Argentína: Leonardo Franco – Lucas Bernardi, Roberto Ayala, Gabriel Heinze – Lionel Scaloni, Maximiliano Rodriguez, Juan Pablo Sorín, Andres D,Alessandro (Mario Santana 89.), Luis Gonzalez (Pablo Zabaleta 82.) – Hernan Crespo, Lisandro Lopez (Lionel Messi 64.) Szövetségi kapitány: José Pekerman

gólszerők: Torghelle (29.), illetve Rodriguez (19.), Heinze (62.)

sárga lap: Bodnár (16.), Vanczák (66.), illetve Scaloni (36.), Rodriguez (52.)

piros lap: Messi (65.)

Az index.hu alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik