Foci

Blatter mégis maradna a FIFA elnöke

joseph blatter (Array)
joseph blatter (Array)

Újabb drámai fordulatot vehet a svájci sportdiplomata ügye.

Joseph Blatternek május 29-én ötödszörre szavaztak bizalmat a FIFA-tagok, miután a második körben visszalépett egyetlen kihívója, a Ali bin al-Husszein jordán herceg. A vezető azonban három nappal később lemondott posztjáról.

A svájci Schweiz am Sonntag napilap egy Blatterhez közelálló forrásra hivatkozva a minap arról írt, hogy az elnök tovább dolgozna a FIFA-nál, mivel az afrikai és ázsiai labdarúgó szövetségek marasztalják őt.

Az újság arról is beszámolt, hogy Blatter még elnöki karrierjét is folytatná, Walter de Gregorio kommunikációs igazgató lemondásával ugyanis új erőre kapott.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A hírekre Domenico Scala, a FIFA felügyelő bizottságának elnöke úgy reagált, a tervezett reformoknak mindenképp meg kell valósulnia.

“Elengedhetetlen, hogy a kezdeményezett új elnökválasztást végigvigyük” – nyilatkozott Scala.

A korrupciós botrány május 27-én robbant ki azzal, hogy Zürichben, a FIFA tisztújító kongresszusának helyszínén letartóztatták a szervezet hét tisztviselőjét. Az ott elfogottak mellett további hét embert vádolnak korrupcióval, közéjük tartozik a Trinidad és Tobagó-i Jack Warner, a szervezet alelnöke is, aki másnap feladta magát a rendőrségen. 

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleménye szerint a New York-i szövetségi bíróságnál kétéves nyomozás eredményeként benyújtott, 47 vádpontot tartalmazó vádiratban többek között az áll, hogy az érintettek zsarolásra, csalásra és pénzmosásra épülő rendszert működtettek több mint két évtizeden keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik