Foci

Dárdai: Huszáros hajrát vágtak ki a fiúk

dárdai pál (Array)
dárdai pál (Array)

A válogatottak szövetségi kapitányai értékeltek a finn-magyar Eb-selejtezőt követően.

Mint arról korábban hírt adtunk, a mieink Stieber Zoltán hatalmas góljával 1-0-ra győzte Helsinkiben szombaton este, így a csapatnak reális esélye van megszerezni minimum a harmadik, pótselejtezőt érő helyet.

Dárdai Pál szerint csapata megérdemelten nyert, és legalább hat százszázalékos ziccerük volt.

“A szezon végén huszáros hajrát vágtak ki a fiúk, le a kalappal előttük! Nagyon szervezett és jó finn csapatot sikerült meglepnünk a labdatartással. Végig kontrolláltuk az első félidőt, megvolt a két-három nagy helyzet is, de kimaradtak” – mondta a kapitány.

Fotó: MTI

“A szünet után a finnek 15-20 percig jobbak volt, utána rátettünk még egy lapáttal. Stiebernek külön gratulálok, mert technikailag rendkívül nehéz lövést sikerült tökéletesen végrehajtania ilyen kiélezett helyzetben” – értékelt Dárdai, aki a jövőjével kapcsolatban nem tudott nyilatkozni, mert elmondása szerint nem tudja mi szerepel a Hertha BSC és a magyar szövetség közötti megállapodásban.

A szakvezető azt viszont hozzátette, “nehéz innen kiszakítani”, mert azt tudja, hogy bár fárasztó, de szívesen jön ide és stábjával együtt jól is dolgoznak.

Mixu Paatelainen, a hazaiak szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az eddigi eredménytelenség miatt taktikát váltott erre a meccsre, miszerint labdatartás helyett a gyors ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, de ez sem jött be igazán. Értékelése szerint Magyarországnak erős csapata van, amely kiválóan zárja le a területeket, ezért is volt kevés helyzete a csapatának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik