Foci

Dárdai: Van egy kis magyaros íze az U20-as vereségnek

Dárdai Pál (Array)
Dárdai Pál (Array)

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint semmi okuk a szégyenkezésre a fiataloknak.

Ahogyan arról írtunk, egészen drámai mérkőzésen kapott ki szerdán az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságon a magyar válogatott: a mieink sokáig vezettek a szerbek ellen, de riválisunk a 91. percben hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést, majd a 119. percben – egy magyar öngóllal – a győzelmet is kicsikarták, ők jutottak be a legjobb nyolc közé.

„Ebben az eredményben van egy kis pech, de van egy kis magyaros íze is a dolognak, az utolsó percben kapott gólt jobb mentalitással talán el lehetett volna kerülni – mondta az U20-as válogatottról Dárdai Pál, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. – Az, hogy a végén egy ilyen öngólt kapsz, benne van a pakliban, de a mentalitást lehet tanulni, fejleszteni. Szégyenkeznie a csapatnak nem kell, sőt, kihúzhatják magukat a játékosok. A brazilok elleni mérkőzés nagyon jól nézett ki emberhátrányban is, és Észak-Korea elleni is rendben volt a játék. Ez a szereplés jó az akadémiáknak, jó az MLSZ-nek, mert látszik, hogy van valami a mostani tizenkilenc-húsz évesekben. Hogy később mi lesz ebből a valamiből, az csakis a játékosokon múlik. Most jön el az időszak, amikor át kell menniük a felnőtt fociba vezető hídon. Ebben már edző nem tud nekik segíteni, csak saját magukat tudják segíteni a játékosok. A vébén kaptak egy kis rutint, fel tudták mérni, hol tartanak, látták, hogy vannak náluk rosszabbak, de jobbak is. Szorgalommal el lehet sok mindent érni, innentől kezdve nekik kell kiharcolniuk, hogy egyszer majd az A-válogatottba kerüljenek” – idézi az mlsz.hu a szakembert.

Az U20-as mérkőzést követően az A-válogatott délelőtti edzésére készült a stáb, a gyakorláson a labdabirtoklásra, valamint a támadásépítésekre helyezte a hangsúlyt a kapitány. Az edzést nagypályás játék zárta. Dzsudzsák Balázs nem tudta befejezni a tréninget, mert játék közben meghúzódott a combja, de az orvosok szerint várhatóan rendbe jön a szombati Eb-selejtezőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik