Foci

Hivatalos: Nikolics már nem a Videoton játékosa

nikolics nemanja (Array)
nikolics nemanja (Array)

A Legia Warszawa hivatalos honlapján jelentette be a Videoton támadójának leigazolását.

Nikolics Nemanja szerződése az elmúlt idény végén lejárt a Videotonnál, amellyel bajnoki címet ünnepelhetett, ő lett az OTP Bank Liga gólkirálya, illetve a legjobb játékosnak is megválasztotta a szakma.

A 27 éves csatár szerződtetését hétfőn jelentette be a klub honlapján, hozzátéve, hogy Nikolics a június 24-én kezdődő ausztriai edzőtáborban csatlakozik az együtteshez.

Fotó: MTI

Nikolics tagja Dárdai Pál szövetségi kapitány keretének is, amely a finnek elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készül. A támadó kezdőként kapott lehetőséget pénteken Debrecenben a litvánok elleni barátságos mérkőzésen, amelyen góllal vette ki a részét a 4-0-ás sikerből.

„Várható volt, hogy ezen a nyáron lezárul az ügyem. Hosszú ideje megy már a találgatás az jövőmet illetően, megyek, maradok, ha megyek, milyen bajnokságban folytatom. Türelmes voltam, mert Filipékkel tudtuk, mit akarunk. Huszonhét éves vagyok, a karrierem legjobb időszaka lehet a következő néhány év, ezért úgy voltam vele: nem hibázhatok, nem hozhatok olyan döntést, amit később megbánnék. Ki kell emelnem, hogy a menedzserem sem próbált rábeszélni semmire, nyilván ha a saját érdekeit nézi, akkor már Koreában, vagy Törökországban légióskodom… Olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára vártam, amely erősebb az NB I-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni. A Legia hosszú ideje figyel, és ami talán a legfontosabb: én kellek a klubnak, és nekem is ilyen klub kellett. Az együttes rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak. Nem vagyok az a játékos, aki szeret ugrándozni, a Vidinél is hat évet töltöttem, itt is hosszútávra tervezek. Sokat adott nekem a fehérvári időszak, bevallom, nem akartam mindenáron távozni, de végül így alakult. A válogatott meccs után nem lesz sok pihenőm, mert június végén már elkezdődik a felkészülés. Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa-liga csoportkörébe” – nyilatkozott a labdarúgó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik