Foci

Időpontot sem kapott Csányitól a Nyíregyháza

révész bálint (Array)
révész bálint (Array)

A Nyíregyháza Spartacus vezetői a tévéből tudták meg az elutasítás hírét.

Öt élvonalbeli klubnak nem kegyelmezett az MLSZ Licencadó Bizottsága, így nekik az NB III-ban kell folytatniuk. Ez azt is jelenti, hogy a következő szezontól háromszor játszanak majd egymással a csapatok a 12 csapatos élvonalban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Mátyus János, a Szpari vezetőedzője kijelentette, közösen folytatják a munkát a Nyíregyházánál, bármilyen döntés születik.

Révész Bálint klubtulajdonos kedden a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott. Elmondta, csak a Nyíregyháza Spartacus járult ahhoz hozzá a kizárt csapatok közül, hogy nyilvánosságra kerüljön az MLSZ indoklása, amiért nem kapta meg a klub a licencet.

“A Szpari kérése mindössze annyi volt, hogy a teljes levelezés jelenjen meg, mely alapján a szurkolók is tájékozódhatnak. A klub ma az összes iratot feltölti a honlapjára, így a szurkolók is elolvashatják az indokokat illetve az észerevételeket” – mondta.

 Fotó: hajraszpari.hu

Hozzátette, nagyon csalódott, nemcsak a döntés, hanem annak módja miatt is.

“Amikor az elmúlt héten kijelentették, hogy nem kaptuk meg a licencet, már kedden este időpontot kértem Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől. Válaszra sem méltattak. Több mint harminc éve dolgozom Magyarországon, több ezer családnak adtam, adok munkát, itt adózok, az itteni sportot, a magyar labdarúgást támogatom. Nincs köztartozása a klubnak, mindenkit időben kifizettem, kifizetek.Talán egy időpontot megérdemeltem vona…” – folytatta keserű szájízzel Révész.

A vezető a Balbinot-ügyről is ejtett néhány szót. Hangoztatta, a légiós az előző tuljadonossal egy zsebszerződést kötött. Ezt a FIFA és a Sporttörvény is tiltja, ezért a követelése is erősen vitatható.

“Abban állpodtunk meg vele, hogy 2015. május 8-ig rendezzük a tartozást, erről dokumentumunk is van, melyet aláírt. 2015. május 7-én ki is fizettük neki az összeget, az erről szóló igazolást a szövetségnek megküldtük. Ennek ellenére nem kaptunk licencet. Mivel az MLSZ a döntésével 3 törvényt és 7, az MLSZ által hozott szabályt is megsértett, jogi útra tereljük a dolgot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik