Foci

A Pécs, a Kecskemét és a Pápa titkolódzik

pmfc-matias (Array)
pmfc-matias (Array)

Az MLSZ hétfői elnökségi ülésén döntött, nem fogadja el a Nyíregyháza és a Pécs fellebezését. A Kecskemét, a Győr és a Pápa mellett ők is mennek az NB3-ba. Csak a Nyíregyházánál tudhatjuk miért.

Az MLSZ elnöksége hétfői ülésén megtárgyalta a Nyíregyháza és a Pécs, az MLSZ Elnökségéhez benyújtott, a Másodfokú Licencadó Bizottság döntését kifogásoló törvényességi felülvizsgálati kérelmét és megállapította, hogy a Fellebbviteli Licencadó Bizottság május 26-i határozatai nem voltak törvénysértőek, így elutasította az említett klubok kérelmét – számolt be az mlsz.hu. Így már biztos, hogy Mátyus János edző és Révész Bálint nyíregyházi tulajdonos is igazán karakán sportvezető, mert kijelentetté, a csapattal együtt ők is elászáll az NB3-ba.

Az MLSZ cikkében leszögezte: a magyarországi licencszabályzat nem lett szigorúbbaz elmúlt évekhez képest. Másrészt, a licenckérelmek elbírálása, a licencdokumentáció értékelése és a klubok helyzetének megítélése sem lett keményebb. Ha egy klub nem kap licencet, akkor azért nem az MLSZ, nem az elnökség és nem a független licencadó bizottság, hanem a sportvállalkozások tulajdonosait és menedzsmentjét terheli a felelősség..

Pécsen beadták a döntést kifogásoló törvényességi felülvizsgálati kérelmet, de bízni már nem bíztak a pozitív elbírálásban, lévén hétvégén jelképesen eltemették a klubot
Fotó: MTI

Mivel a Pécs, a Pápa és a Kecskemét nem adta meg a beleegyezését a tisztán látáshoz, ahhoz, hogy az MLSZ kiterítse kártyáit, miért is nem adta meg számukra a licencet az arra hivatott bizottság, így csak a sorok közt olvasva lehet következtetni ennek okaira. Például ebből: “azoknál a kluboknál, amelyek nem tudtak eleget tenni a licencrendszer kritériumainak, azállandó pénzhiány, a régóta tartó likviditási és tőkegondok, a felszámolás közeli helyzet okozta bizonytalanság teremtett kritikus helyzetet.”

Vagy ebből: “Különösen szigorú szabályok vonatkoznak a lejárt tartozások kezelésére. A munkavállalókkal, más sportszervezetekkel és adóhatósággal szembendecember 31-én fennálló tartozásokat a rendszer nem tolerálja, azokat legkésőbb következő év március 31-ig ki kell fizetni, vagy egy mindkét fél által aláírt megállapodással bizonyítottan kell későbbi időpontra átütemezni.”

Vagy ebből: “Ha valakinek a saját tőkéje egymást követő két évben negatív, és nem tud bemutatni már megvalósult pénzügyi intézkedést, amellyel megszüntette a tőkehiányos állapotot, úgy nem adható licenc a következő évben.”  A három felsorolt ok bármelyike elég lehet a Pécs, a Kecskemét és a Pápa licencmegvonására, de az is lehet, mivel ennél ezeknél a kluboknál a hírek szerint rendszeres volt a tartozás, a csúszás az alkalmazottak irányába, meglehet mindegyik egyszerre állt fenn.

Egyedül a Nyíregyháza járult hozzá, hogy az MLSZ nyilvánosságra hozza a licencmegvonás okát. Ők egy brazil légiósuknak tartoznak. Az indoklás bővebben itt olvasható.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik