Foci

Jó játék és kiütéses magyar győzelem az U20-as vb-n

U20-as labdarúgó válogatott (Array)
U20-as labdarúgó válogatott (Array)

A Koreai NDK 5-1-es legyőzésével kezdte az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságot a magyar válogatott. Mervó Bence három góllal vette ki a részét a sikerből.

Bernd Storck, a magyar együttes szövetségi kapitánya nem titkolta a világbajnokság előtt, hogy a nyitómeccsünkön győzelmet vár a csapattól. Ennek megfelelően a mieink már a kezdéstől kezdve letámadta ellenfelét, a 17. percben pedig a vezetést is megszerezte Mervó fejesével.

Felrázta a riválist a bekapott gól, több észak-koreai helyzetet is feljegyezhettünk, majd egy magyar védelmi megingást ki is használt az ellenfél. Nem roppant össze a magyar válogatott, sőt, egy perccel a bekapott gól után már növeltük is az előnyünket, Kalmár bólintott a hálóba.


Fotó: fifa.com

A kapitány a szünetben kettőt is cserélt, ettől pedig még stabilabb lett a csapat, ráadásul Mervó a 49. percben tovább növelte az előnyt. A kispadról beküldött Forgács is többször mutatta magát, egy szabadrúgás után pedig gólt is fejelt, így a 60. percben lényegében el is dőlt a találkozó.

Volt még slusszpoén a lefújásig, a 82. minutumban a meccs hőse, Mervó lőtt káprázatos gólt: lecselezte a hálóőrt az alapvonalnál, majd éles szögből az üres kapuba helyezett. A mieink tehát 5-1-es győzelemmel kezdték a vb-t, a következő ellenfél Brazília lesz csütörtökön.

Eredmény – U20-as labdarúgó-világbajnokság, 1. forduló, E csoport

Új-Zéland, New Plymouth, Taranaki Stadion, Játékvezető: Henry Bejarano (Costa Rica-i)

Magyarország – Koreai NDK 5-1 (2-1)

Magyarország: Székely – Lenzsér, Kecskés, Tamás, Osváth – Vida, Berecz (Nagy Á., a szünetben) – Németh (Forgács, a szünetben), Kalmár, Zsótér – Mervó (Nagy D., 84.)

Koreai NDK: Cha – Ri, Ro, Choe, Min – Kim-Kuk, Jo (Kim-Song, 87.), Kim-Kwang (Yu Song, 55.), Pak, Kim-Chol – So

Gólszerzők: Mervó (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.) illetve Choe (32.)

Sárga lap:

Piros lap:

90+2. PERC: Vége, 5-1-re nyert a magyar válogatott, teljesen megérdemelten!

90. PERC: Két perc a ráadás.

87. PERC: Kim-Song be, Jo le.

85. PERC: Zsótér kapott remek labdát amit egyből a kapura fejelt, a kapus szögletre mentett.

84. PERC: Mervó vastaps közepette hagyja el a pályát, Nagy Dominik érkezett a helyére.

84. PERC: Székely védett egy kellemetlen, pattogós lövést.

82. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!!!! De mekkora! Mervó az alapvonalnál kicselezte a kapust, majd éles szögből az üres kapuba lőtt, 5-1! Szenzációs megoldás volt!

81. PERC: Az észak-korei gólszerző, Choe eresztett meg egy jobbos lövést, de a kapu mellé célzott.

77. PERC: Forgács kapott remek kiugratást, a csereként beküldött játékos ügyesen tartotta meg a labdát, lekészítette azt Tamásnak, a védő azonban kapásból nem találta el a kaput.

75. PERC: Mervó önbizalmát jól jellemzi, hogy nagyon távolról próbálta meg átívelni a korei kapust, de fölé lőtt. Nem volt rossz meglátás, a kivitelezés nem volt tökéletes.

74. PERC: Kalmár lőtt a tizenhatos előteréből ballal, de 2-3 méterrel a kapu mellé.

71. PERC: Kalmárt szöktették a jobb szélen, kivárt, majd visszagurította a labdát, de nem volt veszélyes Nagy Ádám lövése. Ebben több volt.

70. PERC: Észak-Korea már sokadik alkalommal próbálkozik védők mögé beívelt labdával, és már sokadik alkalommal nem lesz belőle semmi.

65. PERC: Forgács esett el védője szorításában a tizenhatoson belül, de a játékvezető kirúgást ítélt.

62. PERC: Egyből helyzetbe került Észak-Korea, de a visszagurított labdát sikerült kivágni a magyar védelemnek.

60. PERC: GÓÓÓÓL!!!! Szabadrúgáshoz jutottunk, a középre ívelt labdát elnézte a koreai kapus, a hosszún érkező Forgács pedig az üresen maradt kapuba fejelt, 4-1!

55. PERC: Cserél a rivális, Yu Song állt be Kim-Kwang helyére.

54. PERC: Egy veszélyes korei kontra jelezte, hogy nem dőlhetünk hátra.

51. PERC: Kalmár harcolt ki egy szögletet, veszélyes is volt a sarokrúgás, de nem sikerült a kapu felé irányítani a fejest.

49. PERC: GÓÓÓÓÓÓL!!!! Zsótér játszotta meg Mervót, a magyar csatárt nem tudták szerelni a koreai védők és a kapuba gurított, 3-1!

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés, Storck két helyen is változtatott, Forgács érkezik Németh helyére, Nagy pedig Bereczet váltja.

A félidőben 2-1-re vezet a meccs eddigi nagy részében jobban játszó magyar válogatott, ugyanakkor volt pár védelmi megingásunk, amiből egyet gólra is váltott az ellenfél. Hamarosan folytatjuk!

45+1. PERC: Veszélyes helyről rúghattunk szabadrúgást, Németh vállalkozott lövésre, nem találta el a kaput. Ez volt a játékrész utolsó momentuma.

45. PERC: Egy perc a ráadás az első félidőben.

40. PERC: Huhh, ezt most megúsztuk… Szépen épített fel egy támadást ellenfelünk a bal szélen, majd a második hullámban érkező Choe lőhetett kapásból, de szerencsénkre a kapu fölé célzott.

39. PERC: Fúvószenekar is szurkol a mieinknek a helyszínen, egész jó kis hangulatot teremtenek.

36. PERC: Kalmár passzolta középre a labdát, Németh okosan továbbengedte így Zsótér került lövőhelyzetbe, a ballal, laposan megengedett lasztit üggyel-bajjal védte a kapus.

33. PERC: Ismét vezetünk! Szép kényszerítő a bal szélen, Tamás tekert középre, Kalmár pedig a kapuba fejelt, 2-1! Kellett ez a gól nagyon!

32. PERC: Egyenlít Észak-Korea… Egy felívelt szabadrúgásnál aludt be a védelmünk, Székely is határozatlanul mozdult ki a kapujából, a harcos Choe pedig a hálóba gurított, 1-1.

30. PERC: Remek labdával hozta helyzetbe Kalmár Némethet, de utóbbi lövése elakadt a blokkban. Több volt ebben.

26. PERC: Székely mozdult ki rosszul a kapujából egy középreívelt szabadrúgásnál, le is ütközött egy észak-korei játékost, der szerencsére nem lett belőle baj. A felszabadítás után Kim-Chol eresztett el egy sistergős bombát, de a magyar kapus védeni tudott. Ez volt a legnagyobb ázsiai helyzet eddig a meccsen.

24. PERC: Helyzet! Kalmár lőhetett a tizenhatoson belülről, de az oldalhálót találta el.

23. PERC: Kalmár szöktette szépen Mervót, aki befelé cselezett a pálya közepe felé és távoli lövésre vállalkozott, de rosszul találta el a lasztit, így a vége bedobás lett.

19. PERC: Kicsit mintha vérszemet kapott volna a bekapott góltól az ellenfél, egyből próbálnak egyenlíteni, de egyelőre nyomás alá nem igazán tudják helyezni Székely kapuját.

17. PERC: Vezetünk!!! Zsótér szerzett labdát a bal szélen, lerázta védőjét, középre ívelt, Mervó pedig menetrendszerűen érkezett középen és a kapuba bólintott, 1-0!

11. PERC: Mi, egészen pontosan Kalmár végezhette el a meccs első szabadrúgását, ugyan egy védő kifejelte a labdát, de Kecskés visszaszerezte, centerezése után pedig Osváth lőtt, óriási bravúrt mutatott be az ázsiaiak kapusa! Az újabb szögletből nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítani.

5. PERC: Mervó tartott meg szépen egy előrelőtt labdát, de aztán nem sikerült helyzetet kialakítani a szituációból.

3. PERC: Persze még nagyon kevés idő telt el a mérkőzésből, így nagy következtetéseket még nem érdemes levonni a látottakkból, de itt a meccs elején már az ellenfél térfelén letámadjuk az ázsiai együttest, jól pörögnek a fiúk.

1. PERC: Megy a meccs! Pirosban az ellenfél, fehérben a mieink, mi indítottuk útjára a labdát és rögtön megpróbálkoztunk egy támadással, de Kalmár csúsztatása után egy észak-koreai védőhöz került a labda.

A csoport másik mérkőzését már lejátszottak, ott nem fogták vissza magukat a csapatok, Brazília a papírformának megfelelően legyőzte Nigériát, méghozzá 4-2-re-. A selecao szerzett vezetést, még az első félidőben fordított Afrika bajnoka, de aztán a dél-amerikaiak diadalmaskodtak.

Köszöntjük a kedves olvasóinkat, perceken belül kezdődik a találkozó, most épp az észak-koreai himnusz megy, utána következik a magyar, majd a kezdőrúgás.

ELŐZETES

A magyar korosztályos fociválogatott hétfőn kezdi meg szereplését az Új-Zélandon rendezett U20-as vb E csoportjában. Bernd Storck, a mieink szövetségi kapitánya többször is elmondta a torna felevezetésekor, hogy Észak-Korea ellen kötelező a győzelem, és amúgyis támadó szellemben szeretné pályára küldeni a fiúkat minden meccsen – a folytatásban Brazília és Nigéria lesz a mieink ellenfele.

“Az első találkozó nagyon fontos számunkra, a jó kezdés meghatározó egy ilyen tornán” – mondta a német szakember a találkozó felvezetésekor hozzátéve, hogy elégedett a felkészüléssel, a játékosok odatették magukat az edzéseken.

Bővebb beharangozónk ide kattintva érhető el.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Székely György (Újbuda), Horváth Dániel (Győri ETO), Demjén Patrik (MTK Budapest)

Védők: Osváth Attila (SZTK-Erima), Tamás Krisztián (Slavia Praha), Kecskés Ákos (Atalanta), Lenzsér Bence (Paksi FC), Talabér Attila (MTK Budapest), Forgács Dávid (Atalanta)

Középpályások: Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Oláh László (Vasas Kubala Akadémia), Vida Máté (Vasas), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Nagy Ádám (Ferencváros), Berecz Zsombor (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók: Mervó Bence (Győri ETO), Zsótér Donát (Puskás Akadémia), Nagy Dominik (Ferencváros), Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City), Korozmán Kevin (Ferencváros)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik