Foci

Magyarok is belekeveredhettek a FIFA-ügybe

Chuck Blazer (Array)
Chuck Blazer (Array)

Kissé ködösek az információk, mindenesetre az FBI érdeklődött.

Ahogyan arról a múlt héten írtunk, áll a bál a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) körül, több magas rangú tisztviselőt is őrizetbe vettek egy korrupciós botrányban, ha bebizonyosodik, hogy az érintettek bűnösek, akár 20 év börtönt is kaphatnak. Az FBI nyomozását nagyban segítette Chuck Blazer, akit éveken át folytatott törvénytelen adóelkerülése miatt tudtak rávenni az együttműködésre.

Az ő zsebébe volt elrejtve egy kulcstartónak álcázott lehallgatókészülék, ennek segítségével pedig negyvennél több tárgyalást és beszélgetést tudott rögzíteni az FBI – írja a Népszabadság. Blazer állítólag magyar labdarúgó-vezetőkkel is megpróbált találkozókat szervezni, arról ugyanakkor nem szól a fáma, hogy ez végül összejött-e. Mindenesetre az FBI érdeklődött egy ilyen beszélgetés lehetséges tartalma iránt.

Egyébként botrány ide vagy oda, Joseph Blattert, a FIFA elnökét pénteken újraválasztották, így a svájci sportvezető az ötödik ciklusának kezdhet neki. Az elnökválasztás eredményét világszerte nagy felháborodás fogadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik