Foci

A börtönből is irányított a Fradi vezérszurkolója?

ferencvárosi szurkolók (Array)
ferencvárosi szurkolók (Array)

A ferencvárosi ultrák vezetője a 90-es évek elején kezdett el a zöld-fehérek meccseire járni.

Az elmúlt esztendőben alaposan megromlott a kapcsolat az FTC vezetősége és a klub ultrái között, akik inkább a 15 milliárd forintból felépített Groupama Arénán kívülről figyelik a mérkőzéseket.

Kubatov Gábor nemrégiben elmondta, olyanokkal nem tárgyalhatnak, akik a stadionban szurkoló társaikat halálosan megfenyegetik, hazafelé megkergetik és akik súlyos erkölcsi és anyagi kárt okoznak szándékosan a klubnak, amit állítólag szeretnek.

A jól szervezett csoport vezetőjéről, Molnár Krisztiánról hétfőn az Átlátszó közölt egy átfogó cikket. Az írásból kiderül, a Sunyi Róka Képű becenévre hallgató férfi a 16-os szektorban kezdte “pályafutását”, ide lehetett ugyanis a legolcsóbb jegyet kapni.

 Fotó: MTI

Évről évre jelentős összegeket költött arra, hogy szurkolótársait segítse, utazásokat szponzorált, mígnem 2001-ben börtönbe került, igaz, nem azért mert drukkerként tett törvénybe ütközőt. Egy szórakozóhelyen sebesítette meg szurkolótársát.

2 év 6 hónap után szabadult, ám nem sokkal később ismét rács mögé került: 2006-ben kábítószerrel való visszaélés miatt ültették le.

Az Átlátszó információi szerint ez időben sem tétlenkedett, és a szintén 2006-os tévészékház-ostromot a börtönből vezényelte le a futballultrák körében. Igaz, egy másik forrás cáfolta ezt, mondván nem bírt olyan kapcsolatokkal, hogy embereket hívjon, vezényeljen a Szabadság térre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik