Foci

FIFA: Diktatúra és sötét uralom

Sepp Blatter (Array)
Sepp Blatter (Array)

Nem mondhatni, hogy a sajtó kitörő örömmel számolt volna be Sepp Blatter újraválasztásáról. Nemzetközi visszhang.

Nagy-Britannia:

The Times: “Nem tudjuk, hogy Ali bin al-Husszein jordán herceg tudta volna-e szolgálni megfelelően a FIFA-t, azt viszont biztosan tudjuk, hogy Joseph Blatter nem tudja és nem is fogja tudni. A futballvilág péntek este megkapta egy >>új nap ígéretét<<, ehelyett azonban úgy döntött, Blatter sötét uralmánál marad.”

Telegraph: “Most már csak az a kérdés, hogy a nyomozás vajon megbuktatja-e Blattert, illetve, hogy az angol szövetség, valamint az UEFA más tagjai valóra váltják-e fenyegetéseiket, mint a világbajnokság bojkottálása, vagy a kivonulás a FIFA-ból.”

Franciaország:

Le Figaro: “A FIFA reformja – Blatterrel vagy nélküle – évek óta húzódik, szinte annyi ideje, mint a doppingellenes harc a kerékpársportban. Most már a nemzetközi jognak, a rendőrségnek és a politikának is részt kell vennie ebben.” 

 Le Journal de la Haute-Marne: “Papíron Joseph Blatter győzött. A régi-új FIFA-elnök azonban egy féregrágta széken ül, a morális tekintélyét ugyanis teljesen elveszítette.”


Fotó: Europress Fotóügynökség

Oroszország:

Szport Expressz: “Az örök Sepp. Bárki más is lehetett volna FIFA-elnök, de a végén mindig Blatter győz.”

Szovjetszkij Szport: “A botrány, a kritika és a letartóztatások ellenére ismét Blatter nyert. Ez az ember verhetetlennek tűnik.”

Kommerszant: “A háború még nem ért véget. Mindenekelőtt Michel Platini UEFA-elnök az, aki nem gondolja úgy, hogy a konfliktus ezzel lezárult.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: “Blatter törvénye: a szennyben is ő a győztes. Ötödik Sepp-pet megerősítették a posztján, legalábbis egyelőre. Ali herceg visszalépett, a FIFA Blatter kezében maradt, a nehézségek azonban ezzel még nem értek véget.”

Corriere dello Sport: “A FIFA legutóbbi szégyene: újraválasztották Blattert.”

Tuttosport: “FIFA: Bla Bla Blatter. Az ezredes a botrány közben is újra elnök lett.”

Corriere della Sera: “A FIFA újraválasztotta Blattert. De Ötödik Joseph szorult helyzetben van. A lázadás Európának egy világbajnoki helybe kerülhet.”

Spanyolország:

El País: “Egy elszalasztott lehetőség. Blatter újraválasztása megsemmisítette a labdarúgás demokratikus megújulásának esélyét. Rossz hír ez a sportágnak.”

La Vanguardia: “Blatter túlélte a botrányt.”

As: “Blatter a második menetben legyőzte Alit. Most az FBI ellen kell megvédenie a címét.”

Mundo Deportivo: “Blatter kiütéssel győzött. A fölényes siker erőt adhat neki sorozatban ötödik elnöki ciklusához.”

Marca:  “Semmi nem változott. Az üzlet megy tovább.”

Hollandia:

De Volkskrant: “Európa rémálma valóra vált. A labdarúgás nehéz idők előtt áll. Így áll most a helyzet, a kérdés többek között az, hogy a korrupciós botrány után mi derül még majd ki a nyomozások során.”

Szerbia:

Informer: “Blatter erősebb mint az Egyesült Államok.”

Kurir: “Poltikiai játszma: orosz győzelem a futballháborúban.”

Danas: “A futballdiktátor a szegény FIFA-tagok és Oroszország kedvence.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik