Foci

Még nem tudni, miért nem kaptak a csapatok licencet

MLSZ (Array)
MLSZ (Array)

Az MLSZ elküldte a licencadó bizottság indoklását a kluboknak, ám még nem hozza nyilvánosságra. Lehet nem is fogja.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elküldte a fellebbviteli licencadó bizottság részletes indoklását tartalmazó határozatokat annak az öt élvonalbeli klubnak, amely nem kapta meg az indulási jogot a következő NB I-es szezonra, nyilvánosságra azonban csak akkor hozza azok tartalmát, ha az érintettek ebbe beleegyeznek.

Az MLSZ péntek este honlapján jelezte az elutasító határozatok indoklásának kiküldését a Győri ETO FC-nek, a Kecskeméti TE-nek, a Nyíregyháza Spartacusnak, a PMFC-Matiasnak és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC-nek. Egyben azt is közölte, hogy “tekintettel az MLSZ és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra, jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában a licenceljárás során született határozatok indoklását nyilvánosságra hozni.”

A komoly érdeklődésre való tekintettel a szövetség kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt az mlsz.hu-n közzétehesse. Erre hétfő délig adott időt a kluboknak.

A nyíregyházi egyesület honlapján szűkszavú közleményt jelentetett meg, melyben azt írták, hogy a határozat szerint új információt nem tartalmazott a beadványuk, azaz továbbra is a csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozást említette indoklásként.

“A klub jogászok bevonásával válaszol a határozatra és elküldi levelét a Magyar Labdarúgó Szövetséghez” – olvasható a klub honlapján.

Matyi Dezső, a pécsi klub tulajdonosa csapata utolsó, pénteki bajnoki találkozója után úgy nyilatkozott a Duna televízión, hogy “hétfőn mindenki kiteríti a lapjait”. Hozzátette, nem tudja, hogy ha a szövetség vezetői valóban a futball érdekeit szem előtt tartva dolgoznak, akkor miként tudnak elszámolni lelkiismeretükkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik