Foci

FIFA-botrány: az MLSZ elnöke nem szavaz Blatterre

csanyi-sandor(960x640).jpg (Array)
csanyi-sandor(960x640).jpg (Array)

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke nem szavaz Joseph Blatterre a nemzetközi szövetség pénteki tisztújító kongresszusán.

Csütörtökön Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke lemondásra szólította fel Joseph Blattert, a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetőjét, a szervezet körül kialakult korrupciós botrány, és az ezzel összefüggő szerdai letartóztatások nyomán. Blatter erre csak annyit mondott, már túl késő van ehhez.

Az európai szövetség (UEFA) egyik új vezetőségi tagja a fourfourtwo.hu szaklapnak mondta el Zürichben, hogy a magyar voksra nem számíthat a FIFA jelenlegi vezetője.

Joseph Blatter a délután folyamán egyeztetett a konföderációk vezetőivel. A megbeszélésen Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke lemondásra szólította fel a FIFA 79 éves, ötödik elnöki ciklusára készülő vezetőjét, aki azonban erre nem volt hajlandó. A többi jelenlévő tag pedig egyértelművé tette, hogy pénteken választani akar.

Platini szerint a FIFA működését csak úgy lehet megváltoztatni, ha új elnök kerül a szervezet élére. Ő maga ezért egyértelműen Blatter egyetlen kihívóját, a 39 éves Ali bin al-Husszein jordán herceget támogatja, s azt mondta, az UEFA-tagok döntő többsége – 53-ból 45-46 – szintén rá szavaz majd. Egyúttal Európán kívüli országok küldötteit is a kihívó támogatására buzdította.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik