Foci

Viccet csinált magából az MLSZ

MLSZ(1)(960x640).jpg (Array)
MLSZ(1)(960x640).jpg (Array)

A Nyíregyháza, a Diósgyőr, a Győr és a Ferencváros kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának szerdai ülésén.

A testület a Nyíregyházát szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért 100 ezer, míg a Diósgyőrt ugyanilyen okból 150 ezer forint megfizetésére kötelezte a két együttes bajnoki mérkőzésén történtek miatt.


Fotó: mlsz.hu

A fegyelmi bizottság a Győrt a Pécs elleni NB I-es meccsen tapasztalt rendezési hiányosságok, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszköz bevitele és használata miatt, illetve a drukkerek megbotránkoztató magatartásáért ugyancsak 150 ezer forintos büntetéssel sújtotta.
    
A testület a Ferencvárost – mint visszaesőt – 100 ezer forint megfizetésére kötelezte, mert a Budapest Honvéd elleni bajnoki találkozón szurkolói az ellenfelet és más sportszervezetet szidalmaztak.

Azt azért megjegyeznénk, hogy visszaesőként a 100 ezer forint nevetséges összeg, de az összes többi tétel inkább már a vicc kategóriába tartozik. 

Az MLSZ idén többször is keményen megbüntette a klubokat, ősszel például az Újpest 6,8 millió forint büntetést halmozott fel 15 mérkőzés alatt, vagyis átlagban 453 ezret fizetett hetente, így a szokásos, 150-100, esetleg 50 ezer forintos megrovásokat nehéz komolyan venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik