Foci

Kikapott, de így is döntős a Fradi

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)

A Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján.

A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének odavágóját 3-0-ra nyerte meg a Ferencváros, így kisebbfajta csoda kellett volna ahhoz, hogy ne a zöld-fehérek jussanak be a sorozat fináléjába, ahová korábban a DVSC-TEVA már kvalifikálta magát. Mind a két oldalon a fiatalok és a bajnokikon kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthattak – itt jegyeznénk meg halkan, hogy pont ez lenne a lényege sorozatnak, amelyet a következő szezonban már nem rendeznek meg.

Az első játékrészben a Honvéd mutatott jobb formát, Jovának akadt több védenivalója, ám a kispestiek nem tudták megszerezni a vezetést. A térfélcserét követően is a házigazda előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, Morgan azonban a kapufát találta el. A folytatásban viszonylag kevés helyzetet láthattunk, majd jött a 77. perc és Morgan megszerezte a találkozó egyetlen gólját.

A visszavágót tehát a Budapest Honvéd nyerte 1-0-ra, de 3-1-es összesítéssel a Ferencváros jutott döntőbe, Thomas Doll csapata így akár duplázhat is, a Magyar Kupát már megnyerte a társaság – mellette második lett a bajnokságban.

A Ligakupa-döntőt június 3-án rendezik.

Eredmény – Ligakupa-elődöntő, visszavágó

Budapest Honvéd – Ferencváros 1-0 (0-0)
Gólszerző: Morgan (77.)

Továbbjutott: a Ferencváros, 3-1-gyel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik