Foci

A Norwich nyerte a 120 millió fontos meccset

Cameron Jerome (Array)
Cameron Jerome (Array)

A Norwich 2-0-ra legyőzte a Middlesbrought, így jövőre a Premier League-ben fog szerepelni.

A Middlesbrough és a Norwich labdarúgócsapata jutott el az angol másodosztály rájátszásának döntőjébe, a Wembley Stadionba, ahol a tét a Premier League-ben szereplés volt. Ráadásul a győztesnek pénzügyileg is megéri: a világ legdrágább találkozójának tartott összecsapás győztese plusz 120 millió font bevétellel számolhat a következő idényben a közvetítési jogoknak köszönhetően. Ez az összeg jövőre még tovább emelkedik.


Cameron Jerome, az első gól szerzője
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ennek megfelelően már a találkozó elején egymásnak esett a két csapat, egy-egy kapufát jegyezhettünk fel mielőtt Jerome a 12. percben megszerezte a vezetést a Kanáriknak. Ettől aztán lendületbe jött a Norwich, amely nem sokkal később ismét eredményes tudott lenni Redmond révén, a folytatásban pedig kiváló védekezésével hívta fel magára a figyelmet az együttes.

A második játékrészben főleg a Middlesbrough támadott, ám hiába küldött előre egyre több embert a menedzser, Aitor Karanka, a szépítőgól nem akart összejönni. A Norwich nem is engedte ki a kezéből a győzelmet, 2-0-ra nyert a csapat, amelyik így a következő szezonban a Premier League-ben fog szerepelni.

Korábban a másodosztály bajnoka, a Bournemouth, valamint a második helyen végzett, Tőzsér Dánielt foglalkoztató Watford harcolta ki a feljutást.

Eredmény – Championship-playoff, döntő

Middlesbrough – Norwich City 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Jerome (12.), Redmond (15.)

Videó – A meccs összefoglalója:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik