Foci

Megint magyar gólon ámul a világ

Tischler Patrik (Array)
Tischler Patrik (Array)

A Puskás Akadémia 23 éves játékosa négyet vágott az Újpestnek az NB1 29. fordulójának szombat délutáni meccsén. Az utolsó káprázatosra sikeredett. Pidesztálra emeljük!

Itt van ez a Tischler Patrik gyerek, akit 10 éven keresztül nevelt az MTK, két éve tartozik a Puskás kötelékébe, és csatár nem termeli úgy a gólokat mint ő. Oszt a válogatott közelében nem volt még soha. Igazán nem értjük, legalább a bő keretbe illett volna meghívni egyszer-egyszer, mert aki olyan találatokat szerez, mint az Újpest elleni negyedik, abban mocorog valami.  

 

Ráadásul nem csak fényévente villan. “Tisi”17 évesen, az akkor még Soproni Ligának nevezett NB1-ben mutatkozott be, első meccsén rögtön gólt szerzett. Jó szokását azóta is tartja. Fiatal kora ellenére már 127 első osztályú bajnokin lépett pályára eddig, ezek alatt 44 gólt lőtt. A 0,34-es gól/meccs magyar szinten kimondottan jó átlagnak számít, hirtelenjében nem is tudunk olyat mondani, aki ennél jobbal rendelkezik az aktív játékosok közül, különösen nem ilyen fiatalon.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Tischler az MTK-val a 2011/12-es idényt az NB2-ben töltötte és ott is berámolt 26 meccsen 15 gólt, úgy kijelenthető, lehet itt “radózni”, meg “kiskovácsozni”, a számok nem hazudnak: az elmúlt évek leggólerősebb csatárára Tischler Patrik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik