Foci

A szezon leggólgazdagabb meccsén nyert az Újpest

pancho aréna (Array)
pancho aréna (Array)

A lila-fehérek kilencgólos összecsapáson diadalmaskodtak a Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

Nebojsa Vignjevics együttese az elmúlt hetekben némileg váratlanul szárnyakra kapott, és legutóbbi öt bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. Most az a Puskás Akadémia volt az ellenfél, amely az elmúlt négy fordulóban mindössze három pontot szerzett.

Ezzel szemben a felcsúti alakulat szerezte meg a vezetést a találkozó legelején, Tischler Patrik fejjel vette be a vendégek kapuját.

Sokáig nem tartott az öröm, hisz még az első negyed órában két perc alatt fordított az Újpest, Heris és Andric voltak a gólszerzők.

Fotó: MTI

Nem állt meg ekkor sem a parádé, Tischler szinte azonnal egalizált, majd a játékrész utolsó pillanataiban meglőtte maga és csapata harmadik találatát.

A szünet után Andric fejesével ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, de Tischler negyedik góljának köszönhetően a Puskás Akadémia harmadszor is megszerezte a vezetést.

A hajrában jött a hidegzuhany hazai részről, Kelic ugyanis a saját kapujába talált, Nego pedig tíz perccel a rendes játékidő vége beállította a 4-5-ös végeredményt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Puskás Akadémia-Újpest FC 4-5 (3-2)
Felcsút, 2054 néző, v: Solymosi

gólszerzők: Tischler (6., 18., 45., 65.), illetve Andric (13., 33.), Heris (12.), Kelic (69., öngól), Nego (79.)

sárga lap: Tóth II. B. (48.), Kelic (73.)

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi (Makrai, 86.), Tar, Kelic, Guaru – Fiola, Tóth II B., Kleinheisler, Polonkai (Nagy Zs., 61.), Lencse – Tischler

Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Heris, Forró – Suljic, Hudák D., Balogh B., Stanislavljevic, Andric (Sankovic, 94.) – Ojo (Perovic, 93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik