Foci

MLSZ-vizsgálat: ki, kit rúgott meg a VIP-teraszon?

Magyar Kupa (Array)
Magyar Kupa (Array)

Nem biztos, hogy Joan Carillo fia teljesen ártatlan a Magyar Kupa szerda esti döntője után kialakul kisebb dulakodásban. Zajlik a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése.

 Miközben a csapatok a díjátadásra készültek, az A1 Bronz VIP szektorban volt egy kis csetepaté
Forrás: fradi.hu 

Milyen jó, ha be van kamerázva egy stadion… A szerda esti MK-döntő (Videoton-FTC 0-4) díjátadója kisebb csúszással indult, a székesfehérvári játékosokra kellett várni. Erről a találkozót közvetítő Duna TV megkérdezte Sándor Györgyöt, aki azt mondta, nem akartak tiszteletlenek lenni, hanem az hallották, hogy „megverték” Joan Carrillo edző fiát a lelátón és odamentek kideríteni, mi is történt pontosan a lelátón.

„Nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Mindegy, hogy ez hol történik, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, független a helyszíntől, de természetes, hogy aggódtam a fiamért” – mondta később a szakember, ahogy az a Blikk felvételén is látható, hallható.

 Forrás: BLIKK videó

Cikkünk hozzászólásai alapján kiszűrhető, az ügyben van némi félreértés. Sokan zsigerből a Fradit, annak elnökét, a beléptető rendszert, vagy éppen a Fradi-ultrákat szidja megint. Holott a Magyar Kupa döntője MLSZ-rendezvény, a szövetség bérli a stadiont, a beléptetéstől kezdve a biztonsági szolgálaton át ő rendez mindet a Groupama Aréna üzemeltetőivel.

Mivel az aréna minden centimétere be van kamerázva, így az is pontosan rekonstruálható, ki mit csinált, mit nem csinált az A1 Bronz VIP teraszon. Ide úgy kerülhetett be fradista és videotonos szurkoló is, hogy az MLSZ tiszteletjegyei ide szóltak.

Helyszíni, szurkolói beszámolók szerint Carillo edző 17 éves fia a korlátnál támaszkodott Vidi mezben, amikor távozás közben melléért két zöld-fehér sálas szurkoló és mondtak neki valamit. Valószínűleg ezt a helyzetet érthette félre, vagy éppen a mondatot megértve vette zokon a srác, aki feléjük kapott. Ebből alakult ki a kisebb dulakodás, amelyet nagyjából tíz másodperc alatt zártak rövidre a biztonságiak.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kérdésünkre elmondta, a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése jelenleg is zajlik. Addig, amíg az erről készült pontos jelentést nem látja nem szeretne semmi sem mondani. A szövetség a későbbiekben közleménytben tájékoztat a vizsgálat eredményéről. Mindentől függetlenül Carillo reakciója teljesen érthető. Ki ne állna ki a fia mellett? Amúgy meg spongyát rá, ennél nagyobb balhé soha ne legyen!

A Ferencváros labdarúgócsapata szerda este eredményes második félidei játékának köszönhetően 4-0-ra legyőzte a Videotont a Groupama Arénában rendezett fináléban, így fennállása során 21. alkalommal hódította el a Magyar Kupát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik