Sepp Blatter (Array)
Foci

Palesztina Izrael FIFA-tagságának felfüggesztését kéri

Sport24
Sport24

2015. 05. 20. 16:57

Sepp Blatter javaslatát is elutasították.

A palesztinok Joseph Blatternek, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének kérése ellenére is fenntartják követelésüket, hogy május 29-én a tagországok szavazzanak Izrael FIFA-tagságának felfüggesztéséről – értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

A FIFA vezetője szerda délután Rámalláhban Dzsibril Radzsúbbal, a palesztin szövetség elnökével találkozott, aki kijelentette, nem vonják vissza az izraeli szövetség felfüggesztésére vonatkozó kérésüket, amit a szervezet következő kongresszusán kívánnak szavazásra bocsájtani.


Sepp Blatternek focizni is volt ideje Palesztinában
Fotó: MTI/AP

Radzsúb elutasította Blatter javaslatát, hogy Izrael és a Palesztin Hatóság válogatottja játsszon egymással egy barátságos mérkőzést Zürichben, mert válasza szerint ehhez még nem értek meg a feltételek.

A palesztinok a sportolóik elé gördített – a Gázai övezet és Ciszjordánia közötti – utazási nehézségekre, valamint sporteszközök importkorlátozására és külföldi sportolók, illetve csapatok fogadásának akadályozására hivatkozva kérték az izraeli tagság felfüggesztését. Az izraeliek ugyanakkor azt állítják, hogy nem tehetnek a biztonsági okokból meghatározott utazási és importkorlátozásokról.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerda reggel találkozott Blatterral és bemutatta a palesztinok panaszainak orvoslására tett jeruzsálemi javaslatokat. Megígérte, hogy személyesen részt vesz a két ország közötti barátságos mérkőzésen, továbbá arra kérte a FIFA elnökét, hogy akadályozza meg a “sport politizálását”, ami szerinte tönkreteheti a szervezetet.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.